Tüm dünyada "3. Dünya Savaşı" riski konuşulurken ekonomik kararlar üzerinde önemli etkilere sahip olan dolar ve Euro'nun bugünkü fiyatlarını öğrenmek isteyenler "Euro kaç TL?" ve "1 Dolar kaç TL?" sorularını aratıyor.

Temmuz 2024 Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Polis, bekçi, öğretmen... Temmuz 2024 Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak? Polis, bekçi, öğretmen...

27 Haziran 2024 Perşembe Dolar ve Euro fiyatları...

Dolar/TL paritesi saat 07:41 itibarıyla 32,8318 (alış) 32,8671'den (satış) işlem görüryor.

Euro/TL ise aynı saat itibarıyla 35,2834 TL seviyelerinde seyrediyor.

Gram ve çeyrek altın kaç para? (27 Haziran Perşembe altın fiyatları) Gram ve çeyrek altın kaç para? (27 Haziran Perşembe altın fiyatları)

FAİZ KARARI BUGÜN BELLİ OLUYOR

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararında. Merkez Bankası bugün saat 14.00’te politika faizini açıklayacak.  Mevcut politika faiz oranı yüzde 50 seviyelerinde bulunuyor. Peki bir sürpriz olur mu? Piyasanın beklentisi ne? Dolar, altın ve borsa nasıl etkilenir?

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Ekonomist Tuğba Ekin şu ifadeleri kullandı: “Piyasa beklentisi anketlerden anladığımız üzere politika faizinin sabit kalması yönünde. Önceki toplantıda ‘bir hafta vadeli repo faiz oranı’ yani politika faizi yine %50 seviyesinde sabit bırakılmıştı. Sterilizasyon çalışmaları güçlendirilmişti.

Bu toplantıda ise karar metnindeki diğer detaylar yine çok önemli olacak. Yıl sonu enflasyon beklentilerinde sınırlı geri çekilme var. Dolayısıyla mevcut enflasyon bileşik faiz getirisi karşısında düşük kalıyor. Bu da aslında politika faizinde bir sürpriz beklememizin esas nedeni diyebiliriz."

Editör: Kemal Ilıkkan