Türk Lirası varlıklara olan yüksek ilgi sürerken, döviz kurları ayın son işlem gününe yatay başladı. Bugün itibarıyla Dolar/TL 32,26 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 34,92 seviyesinde alıcı buluyor.

Türk Lirası, dolar karşısında mayıs ayını yüzde 0,4 değer artışı ile kapamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz nisan ayında da sınırlı bir değer kazancı yaşamış ve yüzde 0,04 oranında artış kaydetmişti.

Ekonomik Büyüme ve Beklentiler

Dolar Ve Euro Kuru Kaç Tl 2024 Güncel Döviz Kuru

Süper zengin patlaması: Son 10 yılda servet devleri yüzde 54 arttı Süper zengin patlaması: Son 10 yılda servet devleri yüzde 54 arttı

Bugün, Türkiye'nin ilk çeyreğine ait gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) verisi izlenecek. Güçlü iç tüketimin etkisiyle Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 oranında büyümesi bekleniyor. 2024 yılının tamamında ise daha dengeli bir büyüme kompozisyonu ile bu oranın yüzde 3,2’ye gerileyeceği tahmin ediliyor.

Gelecek haftanın önemli gündem maddesi ise mayıs ayı enflasyon verileri olacak. Bu veriler, piyasalarda ve ekonomi yönetiminde önemli bir yer tutacak.

Yabancı Yatırımcıların İlgisi Artıyor

Türk Lirası varlıklara olan ilgi, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yüksek düzeyde devam ediyor. Özellikle yurt dışı yerleşiklerin nisan ortasından itibaren belirginleşen Hazine tahvili alımları dikkat çekiyor. Üç haftadır 1 milyar doların üzerinde gerçekleşen bu alımlar, son beş haftada toplamda 7,1 milyar doları buldu.

1 Dolar Kaç Tl 18 Mart 2024 Güncel Döviz Kurları

Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatında ise düşüş devam ediyor. Nisan ortasından bu yana 11 milyar doların üzerinde azalan kıymetli maden ve döviz mevduatı, 170,6 milyar dolara geriledi.
 

Editör: Elif Erbay