Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olmuştu. Seçimi kazanamayan Kılıçdaroğlu, milletvekili de seçilemediği için dokunulmazlığı kalktı. Eski CHP lideri hakkında 28 dosya vardı. Seçimlerden sonra bu dosyalar raftan indi ve yenileri eklenmeye başlandı. Bekleyen fezlekeler, 110 yıl hapis talebine varan dava potansiyeli gösteriyordu.

Bilal Erdoğan Şikayet Etti

Kılıçdaroğlu'na, Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle dava açıldı. Kılıçdaroğlu'nun 2 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, Bilal Erdoğan'ın, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla Başsavcılığa başvurarak, Kılıçdaroğlu'nun 2014'te düzenlenen mitingdeki konuşmasında kendisine yönelik "hakaret" suçunu işlediğini iddia ederek, dokunulmazlığı kalkan Kılıçdaroğlu hakkında şikayetçi olduklarını belirttiği aktarıldı.

İddianamede, konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna müzekkere çıkarıldığı, buna istinaden Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan "Kurumsal Kimlik" çıkışı! Kılıçdaroğlu'ndan "Kurumsal Kimlik" çıkışı!

Hapis İstemi

İsnat edilen suçun uzlaşmaya tabi suçlar arasında bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi.

Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı' Bakan Yerlikaya başkanlığında 'Güvenlik Toplantısı'

İddianamede, bu kapsamda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.