6 Ay Süt Parası Nasıl Alınır?

6 ay süt parası e devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra ilgili müdürlüğe giderek ödemenizi alabilirsiniz. Bu ödemeleri e devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Tek seferde yapılan bu ödemeler çocuk sayısına göre değişebilir. Sistem üzerinden sorgulayabilir. Ya da ilgili kuruma giderek öğrenebilirsiniz.

Doğum Yapan Kadın Hangi Yardımları Alır?

Doğum yapan kadınlar süt parası, doğum parası gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için devletten kısmi tutarlı ödeme alabilir. Bu ödemeler tek seferlik verilir. Doğum yapıldıktan sonra bebeğin varlığı il nüfus müdürlüğüne bildirilir. Ardından başvuruları yapabilirsiniz.

 E devletten Süt Parası Sorgulama

Doğum Parası Nedir Şartları Nelerdir

E devlet üzerinden süt parası hakkınızı sorgulayabilirsiniz. Süt parası almak için kadın doğum yaptıktan 5 yıl içinde isteğinizi bildirmeniz gerekir. 6 aylık bebeği olan kadınların bu dönem sürecinde süt parası alabilir. Bu ücret ayın 8 veya 14’ünde hesabınıza yatırılır. Ödemelerde dönemsel veya bankanıza bağlı 1-3 gün gecikmeler yaşanabilir. Ayrıca süt parasını tek seferde alırsınız. Süt parası alabilmek için SGK borcunun bulunmaması ve düzenli yatırıyor olmanız da gerekir.

 Doğum Parası İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalıdır?

 aylık süt parası nasıl alınır

Giresun'da otomobil, HES kanalına düştü! Giresun'da otomobil, HES kanalına düştü!

Doğum sonrası parası almak için herhangi bir zamanda başvuru yapabilirsiniz. İlk olarak doğum yaptıktan sonra il nüfus müdürlüğüne giderek çocuğun doğumu ile bilgilendirme yapmanız gerekir. Bu bilgilendirme sonrası çocuğun nüfusu tanımlanır. Ardından dilediğiniz zaman bu ücreti devletten talep edebilirsiniz. Bu talep dijital ortamdan veya ilgili kuruma giderek talep formu oluşturabilirsiniz.