Spor

Djiku'nun gördüğü kırmızı kart doğru mu? Fırat Aydınus yorumladı

Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği maçta, Djiku'nun ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi çok konuşulmuştu. Hürriyet yazarı ve eski hakem Fırat Aydınus, maçın tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Abone Ol

Fenerbahçe'nin RAMS Park'ta Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği maçta, Djiku'nun ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi büyük tartışmalara yol açtı. Fenerbahçe cephesi, hakem Arda Kardeşler'in kararına büyük tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı ve eski hakem Fırat Aydınus, Arda Kardeşler'in kararlarını değerlendirdi. Aydınus, Djiku'ya gösterilen ikinci sarı kartın doğru olmadığını belirterek, "Arda Kardeşler’in Djiku’ya gösterdiği ikinci sarı kart, ‘uzaydan bile görülmeli’ tabirine uymuyor. Dolayısıyla kırmızı kart yanlıştı," dedi.

Aydınus, Kardeşler'in sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe-Galatasaray maçını baz alarak bu maça hazırlanmaması gerektiğini, aynı yönetim düşüncesi ile sahaya çıkmaması gerektiğini hafta içinde belirttiğini söyledi. Kardeşler'in derbiden önceki son maçının yine RAMS Park'ta oynanan Galatasaray-Sivasspor mücadelesi olduğunu ve o maçta Galatasaray lehine verilmeyen bir penaltı ve hatalı bir gol iptali olduğunu hatırlattı. Aydınus, "Aslında algoritmik verilere göre bu maça atanması ihtimal dahilinde değildi. Ancak bu maça atanacak başka bir Türk hakem olmadığından, şahsi fikrim manuel olarak görevlendirildi," ifadelerini kullandı.

Aydınus, maçın zorluk derecesinin yüksek olduğunu ve bu tür maçları hatasız yönetmenin kolay olmadığını belirtti. "FIFA hakemi Arda Kardeşler, bu maçta gerek faul ve fena hareketler konusunda, gerekse göstermesi gereken sarı kartları göstermeyip vermemesi gereken kartları vererek disiplin cezalarında çokça hata yaptı. Sarı kart değerlendirmeleri yerinde ve doğru olsaydı, ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kalacak başka futbolcular olabilirdi," dedi.

Djiku'nun ilk sarı kartının doğru olduğunu belirten Aydınus, "21. dakikadaki majör pozisyonda Alexander Djiku’nun ikinci sarı kartı hatalıydı. Ne kontrolsüz bir hareket ne de umut vadeden bir pozisyon içeriyordu sarı kart için. Hatta kimilerine göre faul bile tartışılır," dedi.

Aydınus, Kardeşler’in bu pozisyonun etkisinde kalıp Galatasaray aleyhine 4-5 hatalı karar verdiğini belirtti. "Derbinin kader pozisyonunda yaptığı hata sonrası maçın skoru ise Kardeşler’in hakem şansı oldu," dedi. Aydınus, derbinin son dakikalarında hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın beklenti içinde olduğu King-Torreira ve Kerem-Ferdi pozisyonlarında devam kararlarının doğru olduğunu belirtti.