Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en temel iki kural diyet ve düzenli egzersiz yapmaktır. Ancak uzun soluklu diyet yapmak istemiyorsanız da sağlıklı bir şekilde kilo verebilmeniz mümkün. Kilo vermek ya da mevcut kilonuzu korumak istiyorsanız bu ipuçları size rehber olabilir.

Uyku

1. Uyku Düzeni Şart

Düzenli uyku ve kilo verme arasındaki bağlantı oldukça şaşırtıcı gelebilir. Ancak kilo vermenin temelinde düzenli uyku yer alıyor. Yeteri kadar uyumadığınızda vücudunuzda ödem birikebilir ve bu durum daha kilolu görünmenize neden olabilir. Gece geç saatlere kadar uyanık kalmak, çok fazla yemek yeme ihtiyacını da beraberinde getirir, bu da aldığınız kalori miktarını artırır. Düzenli ve yeterli uyku ile metabolizmanızı dengede tutarak kilo vermenizi destekleyebilirsiniz.

Tatlı Şekerr

2. Şeker Tüketimini Hayatınızdan Çıkarın

Şeker vücudun en büyük düşmanlarından biridir. Hem sağlığınızı ciddi anlamda tehdit eder hem de kilo vermeyi zorlaştırır. Şeker tükettikçe vücudunuz daha fazlasını isteyecektir. Bu durum, istenmeyen kiloların ve vücut şeklinin oluşmasına yol açar. Şekerli gıdalardan uzak durarak kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenmek

3. Akşamları Hafif Beslenin

Kilo vermek istiyorsanız özellikle akşam yemeklerinde aldığınız kalori miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. Bol sebzeli bir akşam yemeği menüsü kilo vermenize destek olabilir. Yağ içeriği yüksek, soslu yemekler yerine su ve lif içeriği yüksek, kalorisi düşük mevsim sebzelerini tercih ederek kilo kayıpları yaşayabilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme Ile Yüksek Tansiyonu Düşürme

'Aile hekimlerinin maaşları yüzde 12,5 azalacak' 'Aile hekimlerinin maaşları yüzde 12,5 azalacak'

4. Porsiyonları Küçültün

Kilo vermenin en etkili yollarından biri de porsiyonları küçültmektir. Yediğiniz yiyeceklerin porsiyonlarını küçülttükçe daha az kalori alırsınız. Porsiyon küçültme, tabağınızdaki sağlıksız besinleri çıkarma ve gün içerisinde tükettiğiniz abur cuburlardan uzak durma anlamına gelir. Bu şekilde beslendiğinizde kilonuzun yavaş yavaş azaldığını fark edeceksiniz.

su içmek-1

5. Her Gün Bol Su İçin

Su, sağlık için çok faydalıdır ve kilo vermek isteyenlerin su tüketimini artırması gerekir. Su, tokluk hissi sağlar ve mideye doygunluk hissi vererek aşırı yemek yemenizin önüne geçer. Aynı zamanda su, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar ve yağ yakımını destekler. Sindirim sistemini düzenlediği için vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılımını da sağlar.

Bu basit ama etkili 5 adımı uygulayarak diyet yapmadan sağlıklı bir şekilde kilo verebilir ve ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyerek sadece kilo vermekle kalmaz, genel sağlığınızı da korursunuz. Bu önerileri hayatınıza entegre ederek fazla kilolarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

Editör: Elif Erbay