Dr. Karakaş, basit ilaçlarla diyabet hastalığının kontrol altında olan kişilerin hekimlerine danışarak oruç tutabileceklerini belirtti. Ayrıca, orucun şeker hastalarına bazı faydaları olduğunu da vurguladı ancak bu konuda kararın hekim tarafından verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Diyabet

Özellikle iftar ve sahurda hafif besinlerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Karakaş, uzun süreli açlığın ardından ağır gıdalarla iftarın açılmasının doğru olmadığını belirtti. İftarda çorba ve salata gibi hafif gıdaların tercih edilmesini öneren uzman, gıdaların mideye hızlıca gönderilmemesi için bir süre beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı Bir Sahur Ve Iftar Öğünü Nasıl Olmalı

‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’ ‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’

Ramazan ayı boyunca diyabet hastalarının şeker düşmesi açısından dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Karakaş, şeker düşmesi belirtileri olduğunda orucun hemen sonlandırılması gerektiğini söyledi. Bu durumda şekerli gıdaların hazır bulunmasının önemine değinen uzman, bu belirtilerle karşılaşan hastaların orucu sonlandırmaları gerektiğini özellikle vurguladı.

Diyabet hastalarının Ramazan ayında beslenme konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Dr. Karakaş'ın tavsiyeleri, bu özel dönemde sağlıklarını korumak isteyen herkes için önemli bir rehber niteliği taşıyor.