Dişlerinizi fırçalarken asla yapmamanız gereken tek şey bir diş hekimi tarafından ortaya çıkarıldı ve bu çok yaygın yapılan bir hata.

Diş hekimi, konu ağız hijyeni olduğunda, dişlerinize düzgün bir şekilde baktığınızdan emin olmak için yapabileceğiniz basit bir şey var: Tek yapmanız gereken diş macununu fırçanıza sürmeden önce diş fırçanızı ıslatın.

Quest Dental'in Baş Diş Hekimi ve Klinik Direktörü Dr. Bhalla geliştirilmiş temizleme verimliliğinin plak ve kalıntıların daha kapsamlı bir şekilde çıkarılması olduğunu söyledi. 

Dr Bhalla daha sonra diş fırçasını ıslatmanın dişlerinizin ve diş etlerinizin daha nazik bir deneyim yaşamasını sağlayabileceğini açıkladı. Diş hekimi, "İkinci olarak, diş fırçasını ıslatmak kılları yumuşatır, fırçalama deneyimini diş etleri ve diş minesi üzerinde daha nazik hale getirir, tahriş veya hasar riskini azaltır" dedi.

"Ayrıca nem, diş macunu bileşenlerini aktive etmeye yardımcı olur, bu da onları bakterilerle savaşmada ve ağız hijyenini korumada daha etkili hale getirir. Diş fırçanızı ıslatarak, genel fırçalama deneyiminizi geliştirebilir ve daha iyi ağız sağlığı sonuçları elde edebilirsiniz, bu da bunu basit ama değerli bir adım haline getirir. günlük diş bakımı rutininiz." 

‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’ ‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’

Diş hekimi kuru fırçalamanın bazı tehlikelerini de açıkladı: "Dişlerinizi kuru bir diş fırçasıyla fırçalamanın ağız sağlığınız ve genel diş bakımı rutininiz üzerinde çeşitli olumsuz etkileri olabilir. Kuru kıllar diş minenizi daha fazla aşındırarak kademeli olarak aşınmasına ve yıpranmasına neden olabilir. Zamanla bu, diş hassasiyetine neden olabilir. ve diş boşlukları ve çürüme riskini artırır."

Dr Bhalla, "Kuru fırçalama diş etleriniz için de sert olabilir, bu da tahrişe, kızarıklığa ve iltihaplanmaya neden olabilir. Rahatsızlığa neden olabilir ve diş eti çekilmesi olasılığını artırabilir. Diş fırçasını ıslatmak, diş macunu ile köpüklü bir köpük oluşmasına yardımcı olur, bu da diş etini güçlendirir" dedi.

Daha sonra kuru fırçalamanın da plağı çıkarmak için etkisiz bir yol olabileceğini açıkladı; "Kuru bir diş fırçası ile fırçalamak, dişlerinizden ve diş etlerinizden plağın ve gıda parçacıklarının yetersiz şekilde uzaklaştırılmasına neden olabilir. Plak, dişler üzerinde oluşan yapışkan bir bakteri tabakasıdır. Kuru bir diş fırçasının kullanılması, plağı etkili bir şekilde çıkarmayabilir ve bu da diş ve diş etlerinizden daha fazla riske yol açar" dedi.

Dr Bhalla daha sonra yetersiz fırçalamanın ağız kokusuna ve hatta diş renginin solmasına neden olabileceği konusunda uyardı, "Ayrıca, kuru fırçalama, diş fırçanızın kıllarını daha hızlı aşındırarak ömrünü ve uzun vadede etkinliğini azaltabilir. Kuru fırçalamadan kaynaklanan eksik plak temizleme, bakteri oluşumuna yol açarak ağız kokusuna veya ağız kokusuna neden olabilir. Köpüklü diş macunu köpüğü olmadan , kuru fırçalama dişlerinizdeki yüzey lekelerini etkili bir şekilde çıkarmayabilir ve zamanla renk solmasına neden olabilir" dedi.

Bu nedenle, dişlerinizi fırçalamadan önce fırçanızı ıslattığınızdan emin olun, aksi takdirde ileride bazı olumsuz yan etkiler yaşayabilirsiniz.