Cilt lekeleri olarak bilinen cilt yüzeyindeki renk değişikliği, cildin derisinden daha koyu ya da daha açık olmasına denir.

Bu lekelerden kaçınmak için cildi uygun şekilde temizlemek ve bakım yapmak gerekir. Bazı cilt lekeleri önemsiz gibi görünse de asıl sebep ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Cilt lekeleri doğal yöntemlerle de tedavi edilebilir.  Peki cilt lekelerine ne iyi gelir? İşte detaylar…

CİLT LEKELERİ İÇİN EN ETKİLİ 7 DOĞAL ÇÖZÜM

Cilt lekeleri nasıl geçer? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Ciltteki lekeleri doğal yöntemlerle gidermenin 7 farklı yolunu sizlere sunuyoruz. İşte cildinizi ışıl ışıl yapacak doğal çözümler…

1. LİMON SUYU

Limon suyunun içeriğindeki C vitamini ve doğal asitler sayesinde cilt lekeleri hafifleyebilir. Ancak, limon suyunun ciltte tahriş yaratabileceği gerçeğini atlamayın. Limon suyunu uygulamadan önce cildin nasıl bir reaksiyon vereceğini bilmeniz gerekir. 

limon suyu

2. ALOE VERA JELİ

Geçmeyen cilt lekeleri için formül istiyorsanız Aloe Vera jeli cildi yatıştırma ve iltihaplanmayı azaltma konusunda oldukça başarılıdır. Direkt cilde uygulayabilir ya da cilt bakım ürünlerinizin içine ekleyebilirsiniz.

aloe vera jeli

3. TÜRK KAHVESİ MASKESİ

Türk kahvesi cildi nazikçe eksfoliye ederek ciltteki lekeleri azaltabilir. Bununla birlikte, aşırı sert ovma işlemi cildi tahriş edebilir, bu yüzden dikkatli olun.

türk kahvesi maskesi

4. SALATALIK

Cilt lekelerine iyi gelen besinler arasında Salatalık, cildi su ve antioksidanlarla beslemesi yönünden öne çıkıyor. Dilimlenmiş salatalığı doğrudan cilde uygulayabilir veya salatalık suyuyla cilt toniği yapabilirsiniz.

salatalık

Arı zehri ile cilt bakımı Arı zehri ile cilt bakımı

5. ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi cildin pH dengesini düzenleme konusunda oldukça etkilidir. Ancak sirkenin cildi tahriş edebileceği unutulmamalıdır. Su ile seyrelttikten sonra cilt ile uzun süre temas ettirmeden kullanabilirsiniz. 

elma sirkesi

6. BAL

Cilt lekelerine en iyi çözüm arasında bal doğal nemlendirici ve antibakteriyel özelliği ile dikkat çekiyor. Cilt lekelerini hafifletmeye yardımcı olur.

bal

7. PAPATYA SUYU

Papatya suyu cildi yatıştırır ve iltihaplanmayı azaltır. Ciltteki kahverengi lekeler için soğutulmuş papatya çayını bir pamuk yardımı ile cilde uygulayabilirsiniz. 

Papatya suyu

NOT: Yukarıdaki doğal yöntemleri uygulamadan önce doktorunuza danışmanızı öneririz.