Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca Dışişleri Bakanlığı’na 200 aday meslek memuru alımı için sınav yapılacak.

Giriş sınavı için başvurular 16 Ağustos’ta başlayıp, 10 Eylül Salı günü saat 14.00’da son bulacak. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Bunun dışındaki yollarla yapılacak başvuru kabul edilmeyecek.

16 ile yeni vali ataması yapıldı! 16 ile yeni vali ataması yapıldı!

Meslek memurluğu özellikle Dışişleri Bakanlığı açısından büyük önem taşıyor. Kendi alanlarında uzmanlaşan bu tür memurlar Türk dış politikasının oluşturulmasına katkı verdikleri gibi, yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla yapılan görüşmelerde siyasi, kültürel, ekonomik, askeri, stratejik, hukuki vb. konuları takip ederek analiz yapar ve uygular.

Sınavın yazılı aşaması 28 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Yazılıda başarılı olanlar, muhakeme/analiz yetenek testi ve sözlü sınavına tabi tutulacak. 

Sınava başvurmak için gereken koşullar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, yurt içindeki veya YÖK tarafından denkliği onaylanmış yabancı üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmak bulunuyor. 

Adaylara İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Çince, Japonca, İtalyanca, Yunanca, Ermenice, Portekizce ve İbranice dillerinde sınav yapılacak. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası yabancı dil sınavlarından alınan puanlar da değerlendirilecek. Yazılı sınav yabancı dilde kompozisyon, Türkçeden yabancı dile çeviri ve Türkçe kompozisyon bölümlerinden oluşacak. Yazılıda başarılı olmak için her bölümden en az 60 puan almak, tüm bölümlerin puanlarının aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. Tarihi sonra açıklanacak sözlü sınavda ise 100 üzerinden en az 70 alma şartı var.

Editör: Elif Erbay