İsrail’in Lübnan’ı işgal girişimi Türk Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasıyla kınandı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, saldırının hukuksuz bir işgal girişimi olduğu ve İsrail ordusunun Lübnan’dan bir an önce çekilmesi gerektiği belirtildi. 

Pençe Kilit ve Barış Pınarı bölgelerindeki 13 terörist etkisiz hale getirildi Pençe Kilit ve Barış Pınarı bölgelerindeki 13 terörist etkisiz hale getirildi

Hukuksuz işgal girişimi

İsrail'in, kuzey komşusu Lübnan'ın güneyine başlattığı kara operasyonuna ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail’in Lübnan’a kara saldırısı başlatarak bu ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesinin, hukuksuz bir işgal girişimi olduğu belirtilirken, "Bu saldırının bir an önce sona ermesi ve İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir" dendi.

Israil Şam

Aşırıcılar zemin kazanır

Saldırının sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef aldığı belirtilen açıklamada; "Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Barış getirilmesi tüm insanlığın sorumluluğu

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca şunlar ifade edildi: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi uluslararası hukukun gereğini yapmalı ve Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır. İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir. Diğer taraftan, bölgede sükunetin tesisi için atılması gereken başlıca adım Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır. Gazze’ye barış getirilmesi, tüm insanlığın sorumluluğudur".

Editör: Elif Erbay