Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasıyla ilgili avukatları, canlı yayında çiftin yakın bir zamanda serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Avukat, "Dava sonucunda 26 gün süre alacağımız kesin. Bu nedenle çiftin yakın bir zamanda serbest bırakılması önemli" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın akıbeti büyük bir merak konusu haline geldi. Eski günlerde lüks yaşamlarını sık sık paylaşan çift, şimdi ise cezaevine gönderilmiş durumda.

Dilan Polat'ın, 5 milyon takipçili hesabıyla büyük ilgi gören paylaşımları, şu anda parmaklıklar ardında gerçekleşiyor. Hayranları, fenomenin cezaevinden tahliye olacağı tarihi merakla bekliyor.

Sibergöz-38 operasyonunda 51 şüpheli yakalandı Sibergöz-38 operasyonunda 51 şüpheli yakalandı

Çiftin avukatı Hüseyin Kaya, 'Aramızda Kalmasın' programına konuk olarak, dosyanın hazır olduğunu ve yeni atanmış savcının hızla iddianameyi tamamlayarak müvekillerini serbest bırakması gerektiğini belirtti. Kaya, "Dosya hazır. Yeni savcı bir haftada iddianameyi hazırlar. 2 günde müvekkillerini çıkarması lazım. Devletimiz ve yargımız için bu çok önemli. Geç kaldı bile. Bizim 26 gün alacağımız çıkacak dava sonunda. Dava açacağız" şeklinde konuştu.

Dilan Polat'ın psikolojik durumuyla ilgili yapılan açıklamada, ruh sağlığı sorunları yaşadığı ve 29 Aralık'ta Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Dilan Polat'ın lüks yaşam tarzı ve mal varlığı, sosyal medyada sıkça sorgulanmıştı. Ardından başlayan olaylar, silahlı saldırılar, uyuşturucu itirafları ve kara para aklama suçlamalarıyla gündemde daha da derinleşti. Başsavcılık, MASAK raporunu dikkate alarak, çiftin suç örgütü kurduğu ve suçtan elde ettikleri mal varlıklarını akladıkları iddiasıyla soruşturma başlattı. MASAK raporuna göre, Dilan Polat'ın internet üzerinden yaptığı satışlardan elde ettiği gelirlerle vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullandığı belirlendi.