Dün tahliye Dilan Polat ve eşi Engin Polat, Türkiye'nin gündeminde yer almaya devam ediyor. Uzun süre güzellik merkezleriyle konuşulan Dilan Polat, son 1 yıldır çeşitli suçlamalarla gündeme geldi. Peki, Dilan Polat ve Engin Polat kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İşte, Dilan ve Engin Polat hakkında detaylı bilgiler...

Engin Polat kimdir? 

Dilan Polat'ın eşi Engin Polat, 03 Haziran 1988 doğumlu ve 2 çocuk babasıdır. Annesinin adı Şükran Polat, babasının adı ise Sezgin Polat’tır. Polat’ın Alper Kürşat Polat, Kübra Polat ve Hazal Polat adında kardeşleri vardır. Engin Polat, ayrıca koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor? Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor?

Engin Polat'ın sahibi olduğu güzellik merkezlerinin şu anda Türkiye’de ise 115 tane ve 10 farklı ülkede şubesi bulunuyor.

Dilan Polat kimdir?

Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen Dilan Polat, 21 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Genç yaşta annesini kaybettiği için bir süre teyzeleri tarafından büyütüldü. İş hayatına doğum fotoğrafçılığı ile başlayan Dilan Polat, birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yaptı. Daha sonra ise ablasıyla birlikte güzellik merkezi açtı ve kısa sürede şube sayısını çoğalttı. Genç yaşta evlenen Dilan Polat'ın 2 çocuğu var. Ticaretle uğraşan babasını beyin tümörü nedeniyle kaybeden Dilan Polat, yıllar sonra hayatıyla ilgili bir gerçeği itiraf etmiş, annesinin babası tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı. Polat, babasının yıllarca beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğünü, hastalığı nedeniyle meydana krizlerden birinde annesini öldürdüğünü söyledi. O anları anlatırken gözyaşlarına boğulan Polat, annesinin vücudundan 7 tane kurşun çıktığını dile getirdi.  

Dilan Polat, pek çok ilde ve yurt dışında şubeleri bulunan güzellik merkezleriyle tanınıyor.

Dilan ve Engin Polat çifti neden tutuklanmıştı?

Dilan Polat ve Engin Polat, Kasım 2023’te “Suç gelirlerinin aklanması” suçlamasıyla gözaltına alınmış ve haklarında dava açılmıştı.

Polat çifti hakkında bu suçlamaya ek olarak bir de vergi matrahını azaltma suçlamasıyla başka bir dosya daha var.

Editör: Ercan Çankaya