28 Ocak tarihli hava durumu raporu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. İşte raporda yer alan bilgiler:

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Yurdun Büyük Bölümüne Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya illeri için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı.

Beklenen Hava Durumu

Meteorolojiden Yurdun Büyük Bölümüne Kar Uyarısı (1)

Yağışlar: Genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor.

Tahmini Sıcaklıklar: Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yağış Türleri ve Bölgeler

Meteorolojiden Yurdun Büyük Bölümüne Kar Uyarısı (2)

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya ve iç kesimlerde kar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin'in batı ilçelerinde yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağışlar olacak. Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Istanbul Kar Yagisi-4

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Çok bulutlu, bölge genelinde yağışlar görülecek. Kıyılarda yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, Ardahan, Kars, Erzurum, Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinde kar yağışlı geçecek.

Hava durumu bugün nasıl olacak? (16 Mayıs 2024) Hava durumu bugün nasıl olacak? (16 Mayıs 2024)

Kuvvetli Kar YağışıUyarısı ve İller

Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı

Uyarı: Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya illerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sarı ve Turuncu Kodla Uyarı Yapılan İller: Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce.