Türkiye'de yaklaşık 50 milyon kişi dijital oyun oynuyor. 2023'te yapılan araştırmaya göre Türkiye'de oyun alışkanlığı gençler arasında yaygın. Başta gençler ve çocuklar artık sanal dünya ile büyüyorlar.

Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü

Dijital oyun bağımlılığı son günlerde ciddi bir sorun olmaya başladı. Adana'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bu soruna karşı harekete geçti.

Adana’da Polisler çocukları ve aileleri dijital oyun bağımlılığına karşı uyardı. Uyarılarını yapan ‘Toplum Destekli Polislik ve Siber Suçlarla Mücadele’ ekipleri çocuklarla birlikte salıncakta sallanıp tahterliye bindiler. Oyun parklarında, apartmanlarda, sokaklarda çocukları ve aileleri dijital oyun bağımlılığına karşı uyardı. Sanal dünyadaki tehlikelere karşı bilgilendirdi. Gerek broşür dağıtarak gerek konuşarak Adana’yı karış karış dolaştılar.

11 yaşındaki Mehmet Emin Yılmaz, bilgilendirmenin iyi olduğunu belirtti.

“Oyunlarda arkadaşlarımla oynadığımda kimlerle oynadığımı biliyorum ama bazen de kimlerle oynadığımı bilmiyorum. Sohbet açık oyun oynamıyorum”

Sevil Özer isimli veli ise çocuklarını sürekli takip ettiğini ifade etti.

“Onları sürekli takip ediyorum. Oyun oynuyorlar. Polislerin bilgilendirmesi iyi oldu. Onlarla ilgileniyorum, kimlerle arkadaş olup olmadıklarını biliyorum”

13 yaşındaki Buğlem Pınar ise 4-5 saat oyun oynadığını ancak polislerin bilgilendirmesinden sonra daha dikkatli olacağını söyledi.

Editör: Uğur Kaçar