Dünya

Devlet Başkanını yaralayan saldırgan cezaevinde ölü bulundu

Komorlar devlet başkanına dün suikast düzenleyen zanlı bugün sorgulanamadan hücresinde ölü bulundu.

Abone Ol

Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Komorlar'ın devlet başkanına yönelik saldırı, cuma günü öğleden sonra Moroni yakınlarındaki bir köyde dini lider için düzenlenen cenaze töreni sırasında gerçekleşti.

Savcı Ali Mohamed Djounaid, ölen saldırganın Salimani-Itsandra köyünden Ahmed Abdou isimli 24 yaşındaki bir asker olduğunu açıkladı.

Savcı, şüphelinin cumhurbaşkanına ve merhum din adamının bir yakınına mutfak bıçağıyla saldırdığını ve yakalanarak gözaltına alındığını  söyledi.

Djounaid, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, "Dün tutuklanmasının ardından sakinleşebilmesi için bir hücreye kapatıldı. Sorgu memurları bu sabah cansız bedenini yerde buldular." dedi.

Soruşturma başlatıldı

Djounaid, Abou'nun ölmeden önce sorgulanamadığını belirterek, genç adamın cumhurbaşkanına yönelik suikast girişiminin nedenlerine ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Savcı ayrıca Abou'nun ölümünün koşullarının da araştırılacağını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir aile kaynağı, gencin cenazesinin ailesine teslim edildiğini ve Müslüman geleneklerine göre gömüleceğini açıkladı.

Görgü tanıklarının ifadeleri

Komorlar Takımadaları'nın 870 binlik nüfusunun büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşuyor.

Yetkililer, Abdou'nun iki yıldır askeri polis olarak görev yaptığını ve 24 saatlik izni bitmesine rağmen 11 Eylül'de birliğine dönmediğini söyledi.

Cenaze töreninde isminin açıklanmasını istemeyen bir başka görgü tanığı,  Abdou'nun son zamanlarda  "çılgınca" davrandığını söyledi.

"Devlet başkanına saldırdı... Önce bıçakla, sonra yumrukla saldırdı."

"Başka bir cenaze töreni katılımcısı araya girmeseydi, başkan kurtulamazdı” dedi.

Hükümet sözcüsü Fatima Ahamada, 65 yaşındaki devlet başkanının sağlık durumunun iyi olduğunu  ailesiyle evinde dinlendiğini duyurdu. Ahamada, Assoumani'nin yarasıyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı, birkaç dikiş atıldığını bildirdi.