Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Suikaste kurban giden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasıyla dün yeniden gündem olan MHP'nin, davadaki müdahillik talebindeki dilekçesinde, gazeteci ve parti genel başkanlarının da olduğu 154 isimden şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Bahçeli, elindeki dosyayı göstererek "154 kişi hesap verecek. Hukuk önünde hesaplaşacağız" dedi:

Bazı çevreler MHP'ye karşı çok büyük suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz. Televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Şu liste kimin hangi gün, hangi saatte, nasıl konuştuklarının, MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir, günü geldiğinde işleme geçecektir. 'Bizi hedef gösteriyor' saçmalığından da kendilerini kurtarsınlar. Bizlere her türlü hakareti yapıyorlar, olayları saptırıyorlar, konuşmaması gerekenleri konuşmaya mecbur ediyorlar. Bizim hedefimiz adalettir, kendileri muhatabımız dahi değildir."

Kıbrıs’ta barıştan ödü kopanlar var

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Yunan Bakanlar'ın açıklamalarını ve yaşanan tartışmaları değerlendiren Bahçeli, "TSK, Kıbrıs'ın bir Helen adası olmasını önlemiştir. Bunun için Türk düşmanları huzursuzdur" dedi.

Bahçeli, "Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk halkıyla kucaklaşmak kuşkusuz milli bir heyecan yaratmıştır. Kıbrıs Türklüğünün zulümden kurtuluş gününde soydaşlarımızla birlikte olmaktan şahsım adına büyük bir memnuniyet duyduğumu açıklamak boynumun borcudur. Kıbrıs Türk milletinin kardeşlik anıtıdır. Kıbrıs, bölgenin kilit taşıdır. Tüm dikkatlerin odağı Kıbrıs’tır. Kıbrıs Türklüğünün egemenlik haklarını yok sayan tacizler bitmemiştir. Kıbrıs’ta barıştan ödü kopanlar var." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde tartışma: Bir daha bu kapıdan içeri girmeyin Karşıyaka Belediye Meclisi'nde tartışma: Bir daha bu kapıdan içeri girmeyin

Özgür Özel Metin Feyzioğlu

Özgür Özel'e "Kürt" tepkisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kürtler ben kendimi eşit hissetmiyorum diyorsa onlar hissedene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz." sözlerine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

Bölücülüğü sokağa taşıma gayretleri son günlerde hızlanmıştır. Bu tahrikleri dikkatle takip ettiğimiz herkes tarafından bilinmelidir. Kapalı devre işbirliği halinde olan ve siyasi ortaklık kuran CHP ile DEM ateşle oynadığı malumlarınızdır. Tam bu günlerde CHP Genel Başkanı’nın ‘Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz’ açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır.

Türkiye'nin bölünmesi hususunda iş birliği halinde olan DEM ve CHP'nin ateşle oynadığı malumlarınızdır. DEM'lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM'lenen CHP demokrasimize leke sürmekte, milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu kundaklamaktadır. CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde, DEM'in kullanımındadır. 

 Karamsar tablolar çizenler, gerçek manada Türkiye'nin gücünü kavramaktan aciz düşenlerdir. CHP Genel Başkanı'nın tarihin en ağır ekonomik krizinin yaşandığını iddia etmesi, ülkesine ve milletine itibar etmeyen bir siyasetçinin deli saçmasıdır. Ekonomi yükseliş kulvarındadır. 

Türk milleti hayvanlarıseverdir

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından soru cevap kısmına geçildi. Basın mensupları Bahçeli’ye Biden’ın seçim yarışından çekilmesi ve sokak hayvanları yasası ile ilgili iki soru soruldu.

Sokak hayvanları yasası için “Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost kabul eder. Bu nedenle köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. MHP, her türlü yanlışın karşısında duracaktır” diye yanıt veren Bahçeli, Biden’ın çekilmesi için de “Biden'ın gidişi bir müjdedir. Netanyahu'nun gidişi de bir müjde olacaktır” dedi.

Yunan bakandan skandal açıklama: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz Yunan bakandan skandal açıklama: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz

Editör: Kemal Ilıkkan