Patronlar Dünyası'ndan Zeynep Güçlücan'ın haberine göre,  Kahramanmaraş merkezli depremlerin olduğu 6 Şubat'ta eğitim için İstanbul'da bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu'nun ikiz çocukları Zeynep ile Deniz ve eşi Cavide Şahutoğlu, Pirireis Mahallesi'nde yıkılan Eda Apartmanı'nda hayatını kaybetti.

Ekran görüntüsü 2023-11-20 125014

DOĞUM GÜNLERİNDEN BİR GÜN ÖNCE TOPRAĞA VERİLDİLER

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan Eda Apartmanı’nın enkazından cansız bedenleri çıkarılan Cavide Şahutoğlu ile ikizleri Deniz ve Zeynep Şahutoğlu (10), doğum günlerinden bir gün önce Samandağ'da yan yana toprağa verilmişti

Dr. Yılmaz Şahutoğlu, çocuklarının ve eşinin ismini yaşatmak için ortaokul yaptırmaya karar vererek valiliğe yaptı başvuru kabul edildi.

Ekran görüntüsü 2023-11-20 125749

İSİMLERİ OKULDA YAŞAYACAK

Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu'na 12 derslikli ortaokul binasının yapımıyla ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu " Canlarımızı yitirdik. Canlarımızın dışında biz psikolojimizi yitirdik. Yaşama tutkumuza dair olan tüm değerlerimizi ciddi manada yitirdik ama şunu da gördük, bu toplum, bu millet, gerçekten yüce bir millet. Belki de dünya tarihinin en büyük depremine tanıklık ettik. depremde biz en büyük değerlerimizi yitirdik. Acımız büyük, tarifsiz. Bu acıyı ve bu yaşattığı sıkıntıyı elbette ki unutmak mümkün değil. Ancak bu yaralarımızı kısmen manevi olarak sarabilme adına yitirdiğimiz canların anısını yaşatmak için bir gayret içerisine girdik.

Av.Serkan Bayram 'Barış Elçisi' seçildi Av.Serkan Bayram 'Barış Elçisi' seçildi

Benim eşim eğitimciydi, idealist bir eğitimciydi. Çocuklarım çok başarılı öğrencilerdi, okul birincisiydiler, aynı zamanda çok iyi sporculardı, milli takım kampına davet edilme noktasında yelken sporunda Türkiye şampiyonlukları olan çocuklardı. Zeynep, Deniz ve Cavide’nin isimlerini yaşatma adına İskenderun'da gerçekten ciddi manada ihtiyaç duyulan bir bölgede, daha önce yıkımı gerçekleşmiş bir okulun yeniden, çok modern bir tarzda inşası yeni bir okul yaptıracağız" dedi.