Balıkçılık tutkusu ile tanınan Denizli'nin genç iş insanlarından Faber Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya ,14 Aralık günü Didim Marina'dan demir aldı. Genç iş insanından dün akşam geç saatlere kadar haber alamayan ailesi durumu polise ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ekiplerin yaptığı armalar sonunda Cinkaya'nın kullandığı tekme Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında bulundu, ancak iş insanının kendisi bulunamadı.
Cinkaya'nın telefonunun teknede bulunduğu öğrenilirken, genç iş insanını arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı. 

İHA VE HELİKOPTER DE ARAMA ÇALIŞMASINDA

Dem'den CHP'ye ziyaret Dem'den CHP'ye ziyaret

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise devam eden arama çalışmaları ile ilgili açıklama yaparak, şu ifadelere yer verdi:

“14 Aralık 2023 tarihinde saat 09.21’de, Aydın ili Didim ilçesi açıklarında Türk Arama Kurtarma Bölgesi içerisinde, üzerinde şahıs bulunmayan başıboş halde sürüklenen bir tekne olduğu ihbarının alınması üzerine olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiştir.
Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk bayraklı ‘’FBR’’ isimli tekne içerisinde kimsenin bulunmadığı ve teknede çanta, mont, olta takımı vb. eşyaların olduğu tespit edilmiştir.
Müteakiben yapılan araştırmada 1 şahsın tekne ile denize açıldığı bilgisine ulaşılmış, denize düştüğü değerlendirilen şahsın bulunması maksadıyla olay mahalline ilave 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 İnsansız Hava Aracı ve 2 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edilmiştir. 
Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde halihazırda herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen şahsı arama faaliyetlerine devam edilmektedir.”

Bu arada, Jandarma ekiplerinin de Cinkaya’nın telefondan alınan son sinyalin üzerine yoğunlaştığı ve Didim sahillerinde karadan da arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Kayıp iş adamının yakınlarının da yetkililer tarafından arama çalışmaları hakkında sürekli bilgilendirildiği de ifade edildi.