Firari Ermeni yazar Sevan Nişanyan sosyal medyada bir canlı yayın programında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında ağır hakaretler içeren ifadeler kullandı.

Taksime yürümek istediler: 13 gözaltı Taksime yürümek istediler: 13 gözaltı

Zoom üzerinden yapmış olduğu sohbetinde Nişanyan şunları söyledi:

"Devlet başkanı olmuş bir kişi, yüksek libidosuyla gençliğinden bu yana tanınan bir kişi, neden çok sayıda kız çocuğu evlat edinir. Erkek çocuğu hiç edinmemiş, hep kız çocukları evlat edinmiş. Bu kız çocuklarıyla özel dairesini paylaşıyor. Yani geceleri onlarla yalnız kalıyor devlet başkanı. Bu kabul edilebilecek bir durum mudur, değil midir, onu sizin takdirinize bırakıyorum. İşin ayrıntısını doğal olarak bilen yok. Fakat Dolmabahçe Sarayı ve Çankaya'da yatak odasının bulunduğu dairede yaşıyor bu çocuklar. Bugün devlet başkanı veya üst düzey siyaset adamı böyle bir yaşam tarzına sahip olsa, insanlar ne düşünür."

Nişanyan'ın sözleri infial yaratırken, tepkisini sosyal medya üzerinden tepki gösteren çok sayıda kullanıcı bu sözleri iftira ve hakaret olarak niteledi ve yazarı protesto etti.

Yorumlardan biri de Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a aitti. Demirtaş Nişanyan'ın konuşmasını yayınlayan bir X hesabının paylaşımının altına "Allah belanı versin" yazdı.