Dağıstan'da 23 Haziran’da düzenlenen terör saldırılarında 16'sı polis ve 5'i sivil toplam 21 kişi hayatını kaybetmişti.

Fransa’daki seçimlerin ilk turu aşırı sağın zaferiyle sonuçlandı; şimdi ne olacak? Fransa’daki seçimlerin ilk turu aşırı sağın zaferiyle sonuçlandı; şimdi ne olacak?

Bölgede yaşanan eş zamanlı saldırıların ardından dün gece de güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında yeni bir çatışma çıktığı yönündeki haberler yalanlandı.

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde 23 Haziran'da bir sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasına düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarına ilişkin soruşturma devam ederken, akşam saatlerinde Üniversite Meydanı'nda güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında yeni bir çatışma çıktığı haberleri yayıldı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Bölge yönetimi, çıkan çatışmanın ardından bölge sakinlerini dışarıya çıkmamaları konusunda uyararak, “Şehirde bir kez daha huzursuzluk baş gösterdi. Sizden dışarıya çıkmamanızı rica ediyoruz. Lütfen dikkatli olun” dedi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada 'Mahaçkale merkezdeki Üniversite Meydanı yakınlarında çatışma çıktığına' dair haberlerin gerçeşi yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mahaçkale'deki Üniversite Meydanı bölgesinin güvenlik güçleri tarafından kontrol edildiği, kamu düzeninin ihlal edildiğine dair herhangi bir ize ratlanmadığı belirtildi.

Dağıstan'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi Dağıstan'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi