Canına kıymaya çalışan Dilan Polat tahliye olacak mı? Canına kıymaya çalışan Dilan Polat tahliye olacak mı?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma programında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da yürüttükleri 4 önemli kentsel dönüşüm projesinden bahsetti.

Yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarından birincisinin Türkiye’nin en büyük ihya projesi olan Darü’l-Mülk Projesi olduğunu, bu kapsamda tarihi alanda 20 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini anımsatan Başkan Altay, “Konya’nın yıllardır konuştuğu Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı ile başlayan, Taş Bina ile Alaaddin Cephe İyileştirmeleri ile süren, Meram Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz, Büyük Larende Dönüşümü ile devam eden projede artık yap-bozun parçalarını bir bir yerleştiriyoruz. İnşallah bu 20 ayrı noktada yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları, Konya’nın Darü’l Mülk’lüğünün, Konya’nın Selçuklu’nun başkenti oluşunun bir nişanesi bir mührü olacaktır” diye konuştu.


“2024 Sonunda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'yi Yeni Yerine Taşıyacağız”

“Merkezde kalmış, artık fiziki olarak şehrimize hizmet etmekten uzak, hem esnafımıza hem şehrimize yakışmayan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yerine taşıyoruz. 2 bin 654 dükkan ve 134 iş merkezinden oluşan Konya tarihinin en önemli kentsel dönüşümünde çok büyük bir mesafe kat ettik. İnşallah 2024 yılı sonu olduğunda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi esnafımızı yeni yerine taşıyacağız”

"TSK'nın En Modern Cephaneliğini İnşa Etmek Nasip Oldu"

“Milli Savunma Bakanlığımız ile yaptığımız kentsel dönüşümün birincisi Cephanelik Kentsel Dönüşümü. Sille Bölgesi’nde bulunan 1 milyon 670 bin metrekarelik alanda Milli Savunma Bakanlığı’mıza ait cephanelik alanımız bulunuyor. Bu alan hem fiziki yapısıyla hem de artık özellikle Meram Tıp Fakültesi’nin yapılamasıyla birlikte şehrimiz için ciddi bir güvenlik sorunu oluşturuyordu. Şu an itibariyle Çumra’da 8 milyon metrekarelik alanıyla; iglo cephaneliklerle, akıllı mühimmata uygun, TSK’nın en modern cephaneliğini inşa etmek nasip oldu. Bugüne kadar cephanelik için güncel bedelle yaklaşık 1,5 milyar lira harcadık. Üçüncü etabın ihalesini de gerçekleştirdik. Cephaneliğin taşınmasıyla ilgili yaklaşık güncel bedelle 2 milyar liralık bir bedel harcanmış olacak. Bunun karşılığında cephaneliğin bulunduğu alan Büyükşehir Belediyemize devrediliyor. O bölgede de yatay mimariye uygun kentsel dönüşüm için bir planlama yapıyoruz.”
 

“Konya, Hizmet ve Eser Belediyeciliğinin Örnek Bir Şehri”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, Konya’nın tarımdan sanayiye, kültürden turizme kadar pek çok alanda sağladığı katma değerle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu, şehirlerin böyle önemli bir seviyeye ulaşmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla mümkün olduğunu belirterek konuşmasına başladı.


“Konya'mız Bu Projeyi de Alnının Akıyla ve Başarıyla Tamamlayacak”

Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın üzerine modern belediyecilik anlayışıyla yeni yatırımları birer birer gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün bir başka önemli yatırımı daha hayata geçirdiğini kaydeden Bakan Güler, “Temelini atacağımız bu fabrika belediyemizin bugüne kadarki en büyük bütçeli yatırımı olmasının yanı sıra aynı zamanda stratejik bir özelliğe de sahiptir. 1950’den beri hizmet veren 56. Bakım Fabrikamızın bu yatırımla yeniden iskan edilmesi, imkan ve kabiliyetlerinin artırılması kahraman ordumuzun kritik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında son derece önemli. İnanıyorum ki Konya’mız bu projeyi de alnının akıyla ve başarıyla tamamlayacak, ülkemizin savunma sanayi alanındaki gelişimine katkılarını artırarak devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.