Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev değişiklikleri gerçekleşti. Karar doğrultusunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alınarak yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne ise Alparslan Çevik getirildi. Ayrıca, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı görevden alınırken, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü’ne Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Yasin Akar atandı.

Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ahsen Arıöz Bozkuş, Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine Volkan Özdede, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı’na Halit Çağdaş, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Mehmet Rauf Karslı getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda atamalar

Milli Eğitim Bakanlığı’nda da önemli bir görev değişikliği yaşandı. Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil görevden alınırken, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atandı. Ayrıca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör görevden alınırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül atandı.

Anadolujet uçağı Yüksekova'da pistten çıktı Anadolujet uçağı Yüksekova'da pistten çıktı

6 üniversiteye yeni rektör ataması

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer önemli karar ise üniversitelere yapılan rektör atamaları oldu. Karar doğrultusunda, Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Eyüp Debik atandı.

Editör: Elif Erbay