Türkiye-İspanya İş Forumu için bulunduğu İspanya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İsrail'in yaklaşık 200 gündür süren Gazze saldırılar karşısındaki tutumu nedeniyle İspanya'ya teşekkür etti.

"Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değildir. İspanya'yı tavrından dolayı tebrik ediyorum. İlk günden bu yana gerçekten ilkeli ve tutarlı bir politika seyrederek hem İspanya halkının hem Filistinli kardeşlerimizin hem de Türkiye'nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

"İSPANYA'YI TEBRİK EDİYORUM"

"Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarındaki soykırım vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor. Gazze'de 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi. 85 bin sivil yaralandı. Kiliseler, camiler, okullar ve mülteci kampları bombalandı. Doktorlar, akademisyen ve masum siviller kurşunların hedefi oldu. Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değildir.

Katı vize uygulamaları, ekonomik potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor. İspanya'nın ülkemizin AB'ye üyelik sürecine verdiği samimi destek için müteşekkirim."

Erdoğanfelipe

TÜRKİYE - İSPANYA TİCARETİ

Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirme arzusunda olduklarını dile getirdi:

"Mevcut meydan okumalar karşısında dayanışma ve işbirliğimiz hayati önemlidir. İspanya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek arzusundayız. 

2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçen sene 19.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakaladık. Bu hacmi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6. ülke olması da bu yaklaşımın sonucudur.

Ticaret ve yatırımda rekabet algısından sıyrılarak yenilikçi ve stratejik ortaklıklar kurulması önümüzdeki yeni dönemin iş yapma kodları arasında yer almalıdır. Bu yaklaşım kalıcı ve güçlü işbirliklerinin tesis edilmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Farklı sektörlerden çalışmalarımızla yeni ortaklıklara fırsat tanımalıyız. Ülkelerimizi böyle geleceğe taşıyabiliriz.

Siz yatırım yaptıkça çalıştıkça biz de her daim sizin yanınızda olacağız. Bugün imzalanacak anlaşmalarla işbirliğimizin zeminini daha da güçlendireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü

Editör: Kemal Ilıkkan