Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 zirvesinin ikinci günündeki oturuma katılmak üzere İtalya'ya gitti. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşıladı. Erdoğan, Meloni ile tokalaşıp basın mensuplarına poz verdi. Zirve boyunca, ABD Başkanı Joe Biden ile de sohbet eden Erdoğan, diğer liderlerle de ayaküstü sohbet etti.

Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak

Erdoğan, zirvede Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturum'a katıldı ve burada bir konuşma yaparak Gazze için kalıcı ateşkese yönelik açıklamalarda bulundu. G7 liderleri, Ukrayna'daki savaş ve Rusya ile Çin'e karşı alınacak önlemler, ayrıca İran'a yönelik nükleer uyarılar içeren taslak bildiri yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, G7 zirvesinin insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, küresel sorunlar ve bölgesel çatışmaların çözümünde G7 ülkelerinden daha adil, kapsayıcı ve gerçekçi bir yaklaşım beklediklerini vurguladı.

Erdoğan, resmi karşılama töreni sonrasında aile fotoğrafı çekimine katıldı. Fotoğraf çekimine, ABD Başkanı Joe Biden, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda lider katıldı.

G7 zirvesindeki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CAN" ile Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir eşlik etti.

Editör: Elif Erbay