"Benim için küfür seansı veriyorlar” demişti… FEYDER’den Cübbeli Ahmet Hoca'ya cevap: Asılsız, iftira "Benim için küfür seansı veriyorlar” demişti… FEYDER’den Cübbeli Ahmet Hoca'ya cevap: Asılsız, iftira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde mezun teğmenlere hitap etti. 

"Harbiye, Türk ordusunun göz bebeğidir"

Erdoğan, konuşmasında, Türk ordusunun milletin öz evlatlarından oluştuğunu belirterek, ordunun kahramanlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Kara Harp Okulu'nun 1834'te kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, bu okulun Türk ordusunun gözbebeği olduğunu ve nice kahraman subaylar yetiştirdiğini söyledi.

"FETÖ tahribatını kısa sürede telafi ettik"

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan reformlarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırıldığını belirten Erdoğan, FETÖ'nün açtığı tahribatın kısa sürede telafi edildiğini vurguladı. Bu süreçte 9 bin 909 subayın Kara Harp Okulu'ndan mezun olduğunu ve ordunun eğitim, personel ve yetenek bakımından eksiklerinin giderildiğini söyledi.

Erdoğan, "15 Temmuz'dan sonra yeniden yapılandırdığımızı okullarımızın başarı grafiği sürekli yükseliyor. Bu dönemde 9 bin 909 kardeşimiz Kara Harp Okulundan mezun oldu. 15 Temmuz ihaneti gibi bir devletin başına gelebilecek felaketi en az hasarla atlattık. Tahribatı kısa sürede telafi ettik. Personel, eğitim, imkan ve yetenekler bakımından eksikleri giderdik." dedi.

"TSK, bağımsızlığımızın güvencesi"

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletin kendisi olduğunu, bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün ve milli birliğin güvencesi olduğunu ifade etti. TSK'nın Türkiye'nin coğrafi ve kültürel konumunun gerektirdiği güçlü bir orduya sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan,"Anadolu'yu vatan yapmak kadar muhafaza etmek de zordur. Burası tembelliği boş vermişliği kaldırmaz. neme lazımcılığı asla kaldırmaz. Her kim Türkiye'nin ufkunu 782 bin kilometrekareye hapsetmeye çalışıyorsa, gafil değilse bu toprakların yabancısıdır." diye konuştu.

"Kudüs'e sırtımızı dönmeyiz"

Erdoğan, Türkiye'nin tarihsel bağlarını ve sorumluluklarını hatırlatarak, Kudüs ve Gazze gibi İslam dünyasının önemli şehirlerine olan bağlılıklarını dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Filistin'deki mücadelelerini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin bu bölgelerle olan tarihsel bağlarını koparmayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Azerbaycan ile nasıl birsek Türk devletlerindeki kardeşlerimiz ile kalplerimiz bir atmaktadır. Kudüs'e biz sırtımızı nasıl dönebiliriz. İstanbul ile Kudüs-ü Şerif'i kim ayırabilir, Gazze'yi Gaziantep'ten kim ayırabilir. Kim Kudüs'ten bize ne diyorsa bu milletin tarihini bilmiyor demektir. Yan yana şehit olduğumuz kardeşlerimizle aramıza kim duvar örebilir. Gazi Mustafa Kemal'in, düşman postalı değdirmemek için mücadele ettiği Filistin topraklarına biz gözlerimizi nasıl kapatabiliriz. Gazi, niçin Bingazi'deydi, oraya niye gitmişti, mücadele etmişti? İşte bu vatan aşkı ile bu ruhun adımıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan 989 teğmeni tebrik ederek, onların Türk ordusuna katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve başarılar diledi. Tören, büyük bir coşkuyla sona erdi.

Editör: Ömer Göyce