Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul İkitelli’de maruz kaldığı saldırı sonrası terör örgütlerinden ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Saldırıyla ilgili konuşan Ünlü, olayın ardından CNN Türk canlı yayınına katılarak yaşadıklarını paylaştı. Saldırganın terör örgütü IŞİD ya da İBDA-C bağlantılı olabileceğini dile getirdi.

Kırmızı bültenle aranıyordu! Muğla'da yakayı ele verdi... Kırmızı bültenle aranıyordu! Muğla'da yakayı ele verdi...

Saldırı sonrası gözaltına alınan kişinin A.A. olduğu açıklanırken, olay anına ait görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Ünlü, ayrıca saldırıdan bir gün önce Emniyet’ten "Tedbirinizi artırın" şeklinde uyarı aldığını belirtti.

Ünlü, saldırganın sohbete katılan biri olup olmadığı sorusuna, "Kahvehane gibi bir yerde oturuyormuş, oradan yanımıza gelmiş" cevabını verdi. Sohbetin duyurusunu yapmadıklarını belirten Ünlü, saldırganın bu bilgileri nasıl öğrendiğini bilmediğini vurguladı.

"İsmailağa hocaları İBDA-C'yi destekliyor"

Ünlü, saldırganın kimliğiyle ilgili gelen bilgilere dayanarak, önce IŞİD mensubu olduğunu düşündüklerini, ancak daha sonra İBDA-C üyesi olabileceği bilgisinin geldiğini söyledi. Ünlü, İBDA-C terör örgütünün tehlikesine dikkat çekerek, bu yapının devlet içinde destekçileri olduğunu iddia etti. İsmailağa Vakfı'ndan bazı isimleri hedef göstererek, İBDA-C’yi açıkça destekleyen paylaşımlar yaptıklarını öne sürdü.

"IŞİD ve FETÖ'nün hedefindeyim"

Cübbeli Ahmet, daha önce yaptığı bir açıklamada da IŞİD, PKK, FETÖ, İBDA-C gibi terör örgütlerinin hedefinde olduğunu belirtmişti. Sosyal medya üzerinden sürekli hakaret ve tehdit aldığını ifade eden Ünlü, çeşitli kesimlerin kendisine yönelik tehditlerini dile getirdi.

İBDA-C ve Cübbeli gerilimi

Cübbeli Ahmet’in İBDA-C ile arasındaki gerilim, 2022 yılında başlayan Vahhabilik tartışmalarının ardından gündeme geldi. İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından, cemaat içindeki güç mücadelesinde Ünlü’ye yönelik kaset tartışmaları patlak vermişti. Saadeddin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet’i hedef alarak "Erkeksen şeyhliğini ilan et, kasetlerini patlatalım" şeklinde tehditler savurmuş, Ünlü bu sözlere karşılık "Ciddiye almıyorum" yanıtını vermişti.

Editör: Ömer Göyce