Güvenlik ve Terör Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ "Dünya savaşı konuşuluyor ülkeler arasında ve savaşın nereden çıkacağı artık tartışılmaya başlandı. Bunun için Lübnan uygun olan coğrafya çünkü Ortadoğu zaten ateş çemberi. Lübnan bu konuda da dediğim gibi müsait bir coğrafya dünyada da kabul görecek bir alan dolayısıyla Netanyahu'nun savaşı sıçratma, başlatma gibi bir niyeti artık hep söyleniyor ve bu tartışılmaz. Lübnan olur kabul görür dünya kamuoyunda ki son zamanda bir anda füze saldırıları ardından drone görüntüleri bunlar zaten bu olası intihar saldırılarının altyapısıydı bana göre... Onunla ilgili bir algı oluşturuldu. Bu saatten sonra Lübnan'a yapılacak bir harekat diğer coğrafyalara nazaran en az tepkiyi toplar. Orada da işte fırsata çevirmek için böyle bir algı oluşturdular." şeklinde konuştu.

Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası gerginlik duruldu Kayseri'de 7 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası gerginlik duruldu

3. Dünya savaşının ayak sesi Suriye'den gelir

Başbuğ "Amerika'nın uçak imzalinin oradan Akdeniz'e gelmesi zaten Amerika'nın israil ile birlikte hareket edeceğini gösteriyor. Zaten Amerikan'ın da söylemi bu. Biz İsrail'e her türlü ortamda destek vereceğiz dediler dolayısıyla büyük ihtimal buradan eğer sıcaksa Lübnan olur sonraki coğrafya Suriye olur ve öyle devam eder Irak, İran şeklinde. Oraya sıçradığı taktirde küresel savaş başladı diyebilirsiniz 3. Dünya savaşı bana göre ayak sesi Suriye'den gelir." ifadelerini kullandı.

İsrail her an saldırı başlatabilir

"Her an İsrail saldırı başlatabilir. Hazırlıklar bunu gösteriyor. İki tane general terörist onlarda ifade etti. Hareket planları hazır. Emir bekliyoruz. Uçak gemisi bölgeye ulaştıktan sonra her an saldırının olabileceği kanaatindeyim" diyen Başbuğ "Gazze bu durumda ne olur?" sorusuna ise şu yanıtı verdi;

Gazze konusu şuanda Netanyahu ""Tamam orayla ilgili amaca ulaşılmıştır bundan sonraki istikamet Lübnan" dedi. Orada yalnız amaca ulaşıldığı yok muhtemelen bu sözü kullanmakla orada yaşanan katliamın dünyanın kabul etmesini gündemden düşmesini hedefliyor o esnada Lübnan'daki gelişmelere göre istikamet yeniden Gazze'ye dönecektir ve soykırım, katliam kaldığı yerden devam edecektir.