Sosyal medyada yayınlanan Amasya’nın Yeşilöz Köyü’nde örüntülerde bir grup çocuğun ellerinde pankartlarla ‘Oyun parkı isteriz’ sloganları attığı görüntüler izleyenlerin yüzünde tebessüme neden olmuştu.

Görüntüler kısa süre içinde basında da yer bulunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, park yapılması için Amasya İl Özel İdaresi'ne ödenek gönderilmesi talimatı verdi.

Bugün hangi yollar trafiğe kapalı olacak? 15 Eylül 2024 Bugün hangi yollar trafiğe kapalı olacak? 15 Eylül 2024

Müjdeli haber bakanlık yetkilileri tarafından köydeki çocuklara ve ailelerine iletildi. Alınan haber sevinçle karşılandı. 

Her yaz tatil döneminde İstanbul'dan memleketleri Amasya’nın Yeşilöz köyüne geldiklerini anlatan Rüya Evis (10), "Köyde hep beraber oynuyoruz. İnternette de oyun oynuyoruz. Ama sıkıldığımız için park yapılmasını istiyoruz. Bunun için de yürüyüş yapıp sesimizin duyulmasını sağladık" dedi.

“Çocuklarımız mutlu olacak”

Yürüyüşten habersiz olduklarını anlatan babaanne Nevin Evis de, "Hiç kimsenin haberi yoktu. 'Park isteriz' sesini duyduk. Torunlarım olduğunu görünce bizde şok olduk" diye konuştu.

Yaz dönemi İstanbul'dan geldikleri köylerinde park alanı bulunmadığı için çocukların evin bahçesinden dışarı çıkamadığına değinen 3 torun sahibi Evis, "Köyümüze çocuk parkı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Sayelerinde çocuklarımız mutlu olacak" şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Göyce