‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’ ‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’

Çin'deki resmi medya dışındaki basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre ülkenin bazı bölgelerindeki çocuk hastaneleri hasta çocuklarla dolup taşıyor.

Çinli yetkililer bu kış grip benzeri hastalıklarda görülen artışı Covid önlemlerinin kaldırılmasına bağlıyor. WHO, Çin'i bulaşmayı azaltmak için önlem almaya çağırıyor.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı WHO yaptığı açıklamada, medyanın yanı sıra küresel bir salgın gözetim sistemi olan ProMed'de yer alan "Çin'in kuzeyindeki çocuklarda tanı koyulmamış zatürre vakaları" hakkında daha fazla bilgi istediğini söyledi.

KOVİD KISITLAMALARI KALDIRILINCA ARTTI

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu yetkililerinin, 13 Kasım'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede solunum yolu hastalıkları vakalarında artış olduğunu bildirdiği hatırlatılmıştı. Çinli yetkililerinin bu artışı, Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasına ve grip, mikoplazma zatürresi, solunum sinsityal virüsü (RSV) ve SARS-CoV-2 gibi bilinen patojenlerin dolaşımına dayandırdığı belirtilmişti.

Açıklamada, 21 Kasım'da Çin'in kuzeyindeki çocuklarda tanı konulamayan zatürre salgınının medyada yer aldığına işaret edilmiş, ekimden bu yana, bölgede, önceki 3 yılın aynı dönemine kıyasla grip benzeri hastalıklarda artış olduğu vurgulanmıştı.