Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken çocuğu olan aileler okul alışverişlerine başladı. Okul masraflarının artmasıyla zorlanan ailelere müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek duyurusu yaptı. Bakan Mahinur Göktaş çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi kapsamında 6545 TL ödeme yapılacağını söyledi. Ailelerin okul masraflarını hafifletecek olan bu destek başvuruları yoğun ilgi gördü. 

Çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere müjdeli haber nihayet geldi. Okulların açılmasına 15 günden az kalmışken dört gözle beklenen yardım duyurusu aileleri rahatlattı. SED adı altında verilecek olan bu yardım ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca verilecek. Yardım miktarı ise 5 bin 7 bin TL arasında değim gösteriyor.

Bakan Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini Bakan Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini

SED Başvuru Şartları Nelerdir?

Ekonomim.com sitesinde paylaşılan habere göre, SED başvuruları Sosyal Hizmetler Merkezi'nden yapılacak. Çocuğu okula giden ailelere verilecek destek ayrıca e-devler üzerinden de yapılabiliyor.

Belediyelerin Eğitim Desteklerinden Faydalanmayı Unutmayın

Yeni eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken, belediyelerin öğrencilere sunduğu avantajları değerlendirmek aileler için önemli bir fırsat olabilir. Örneğin, Üsküdar Belediyesi öğrencilere 4500 TL'lik kırtasiye desteği sunuyor. Bu yardım sadece Üsküdar Belediyesi ile sınırlı değil; pek çok belediye de benzer şekilde öğrencilere yönelik destek programları sağlıyor.

SED Yardımı Nedir? Kimler Faydalanabilir?

SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, maddi zorluk yaşayan ailelerin çocuklarına temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sağlanan geçici bir destek türüdür. Bu yardım, çocukların eğitim, sağlık ve yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlayarak, ailelerin yükünü hafifletmeyi hedefler.

Editör: Elif Erbay