79 yaşındaki ünlü aktör, Güney Kore'nin Seongnam kentindeki mahkemede görülen duruşmada cinsel istismar suçundan ertelemeli 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Yeong-Su, cinsel şiddet eğitimine katılacak.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan oyuncu, kararı temyize götüreceğini açıkladı. Ancak yargıç Jeong Yeon-ju'nun açıklamalarına göre, mağdurun saldırıya ilişkin kayıtları ve iddiaları "tutarlı" bulundu ve "bunları gerçekten yaşamadan yapılamayacak ifadeler" olarak nitelendirildi.

AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak

Ünlü oyuncu hakkındaki dava, 2017 yılında bir tiyatro performansı için yaşadığı kırsal bölgede bir kadına 2 kez cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 2022 yılında açılmıştı.

Squid Game dizisinin yıldızı O Yeong-Su, aynı zamanda Altın Küre ödülünü kazanan ilk Güney Koreli aktör olma unvanına da sahipti. Ancak bu başarı, onun adının bu cinsel taciz davasıyla yan yana gelmesiyle gölgede kaldı.

O Yeong-Su'nun cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili mahkeme kararı, hem dizi hayranlarını hem de sinema dünyasını şok etti. Ancak bu karar, Güney Kore'de cinsel taciz ve şiddetle mücadelede atılan adımların da önemini bir kez daha vurguladı.