Geçtiğimiz hafta, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Türkiye'de büyük tepki toplayan bir paylaşımda bulunmuştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda sosyal medya hesabından "Kapadokya" ile ilgili bir paylaşım yapan CIA, gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı sessizce kaldırdı.

Şeytanın aklına gelmeyecek yöntem! Uyuşturucuyu bakın nereye saklamışlar... Şeytanın aklına gelmeyecek yöntem! Uyuşturucuyu bakın nereye saklamışlar...

FETÖ darbesiyle ilişkilendirildi

Paylaşım, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin sinyalini "Kapadokya" üzerinden verdiği iddiası nedeniyle Türk halkı tarafından tepkiyle karşılandı. "Kapadokya" ifadesinin FETÖ içinde "askerler" için kullanıldığı ve Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz'ın CIA tarafından "Kapadokya" kod adıyla anıldığı ortaya çıkmıştı.

Uzmanlar uyardı: CIA ve FETÖ omuz omuza

Uzmanlar, CIA'nın bu paylaşımının tesadüf olamayacağını belirterek dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Doç. Dr. Cihat Yaycı, 15 Temmuz darbe girişiminin "Kapadokya" şifresiyle verildiğini hatırlatarak, FETÖ'nün 1997 tarihli bir dergisinde yer alan kartal resminin CIA'nın logosuyla birebir örtüştüğüne dikkat çekti. Yaycı, bu benzerliğin aynı hedefe yönelik bir organizasyonun parçası olduklarını gösterdiğini belirterek, "CIA ve FETÖ, omuz omuza aynı amaca ilerliyor" şeklinde yorum yaptı.

Editör: Ömer Göyce