Ekonomi

CHP’li Bektaş’tan Bakan Işıkhan’a sert tepki: Bu sözler bu ülkede yaşamadıklarının kanıtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’ın emekliler “nefes aldıkça” çalışsın açıklamasına tepki gösteren CHP Konya Milletvekili Bektaş, “insanların işlerinden zevk aldıkları” ya da boş zamanlarını değerlendirmek için çalışmadıklarını hatırlatarak 70 yaşın üstündeki insanların inşaatlarda öldüğü bir ülkede Bakan’ın sözlerinin oldukça talihsiz olduğuna dikkat çekti.

Abone Ol
Ercan Çankaya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilikle ilgili yaptığı son açıklamada tepki çeken bir çağrıda bulundu.

Vatandaşlardan ‘nefes alabiliyorken’ çalışmaya devam etmelerini isteyen Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hâlâ aktif olarak çalıştığını söyledi. Bakan Işıkhan, Erdoğan’ın vatandaşlara ‘rol model’ olarak sundu.

Emekliler daha çok prim ödemeli

Işıkhan, emeklilik sisteminde dengesizlikler olduğunu söyleyerek dikkat çekerek erken emekli olmamaları gerektiğini söyledi. Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte emeklilik sisteminin yükünü hafifletmek için daha uzun süre prim ödenmesi gerektiğini belirtti. Işıkhan, “Avrupa’da insanlar 40 yıl prim ödüyor ve 20 yıl emekli maaşı alıyorlar. Bizde tam tersi, bu sistemin sürdürülebilirliği için daha çok prim ödemek ve geç emekli olmak gerekiyor” diye konuştu.

İnsanlar işlerinden zevk aldıkları için çalışmıyor

Işıkhan’ın bu sözleriyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “İnsanlar işlerinden zevk aldıkları ya da boş zamanlarını değerlendirmek için çalışmıyorlar; emekli maaşları insan onuruna yakışır bir şekilde çalışmalarına izin vermediği için çalışıyorlar” diye konuştu.

Işıkhan’ın üslubunun “çok kötü bir üslup” olduğunu söyleyen Bektaş, bu sözlerin “Toplum içinde yaşamadıklarının kanıtı” olduğunu vurguladı.

Son derece bilimsellikten uzak bir üslup

Belki yumuşak bir üslupla, ülkedeki emekli ve çalışan nüfus oranından bahsedilebileceğini söyleyen Bektaş, “70 küsur yaşında insanların inşaatlarda öldüğü”, “çocukların çalıştığı, hem de çok ağır işlerde çalıştırıldığı bir ülkede” bu açıklamanın çok talihsiz olduğuna dikkat çekti.

Işıkhan’ın açıklamalarının talihsizliğine dikkat çeken Bektaş, bu üslubun ayrıca “son derece bilimsellikten uzak” olduğunu söyledi.