Gündem

CHP'den 'Feyzioğlu' tepkisi: Biz 'ders verin' dedik, onlar ödül verdi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hükümeti hedef aldı. Metin Feyzioğlu’nun KKTC’den Prag’a büyükelçi olarak atanmasına tepki gösteren Yücel, "“Biz Dışişleri Bakanlığı’na ‘Devlet geleneklerini, devlet terbiyesini yerle bir eden bu adama ders verin’ dedik, onlar ödül verdi” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel partisinin MYK toplantısının ardından konuştu.

Yücel, Metin Feyzioğlu’nun KKTC’den Prag’a büyükelçi olarak atanmasını eleştirdi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü nedeniyle adaya giden Özgür Özel’e saygısızlık yapıldığını belirtti.

Yücel, “Biz Dışişleri Bakanlığı’na ‘Devlet geleneklerini, devlet terbiyesini yerle bir eden bu adama ders verin’ dedik, onlar ödül verdi. Prag Büyükelçisi oldu. Demek ki kendisine verilen görevi yerine getirmiş. Demek ki; Dışişleri’nde bir yerlere gelmek için devlet ve diplomasi kurallarını uygulamak değil siyasi iktidara dalkavukluk, yalakalık gerekiyormuş” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP lideri Özgür Özel’i Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümünde KKTC’de karşılamayan Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun görev yeri değiştirilmişti. Feyzioğlu Prag’a atanmıştı.