Gündem

CHP yine bölündü: Tüzük kurultayında yine bir değişim olur mu?

CHP’de değişim kurultayında yaşanan üçe bölünme şimdi de ‘normalleşenler ve sertleşenler’ olarak devam ediyor. Gelişmeler tüzük kurultayında yine bir değişim olur mu sorusunu gündeme getiriyor…

Abone Ol

Cumhur Altıok yazıyor

CHP Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultay sürecinde üçe bölündü. Özgürcüler, Kemalciler ve Ekremciler olarak… Hiç bir grup tek başına bir şey yapamıyor. Özel’in yerel seçim başarısının ardından koltuğunu daha da sağlama almak için iktidarla dans etmeye başladığı uzun süredir yazıyorum. Özel’in attığı adımlar partide büyük rahatsızlık yaratıyor. Özel’in partiyi yönettiği dar kadrosu ise son dönemdeki açıklamaları ile ‘siyasette normalleşmeyi’ savunmaya devam ediyor.

Diğer taraftan İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen hatta ‘genel başkan’ olma isteği herkes tarafından bilinen CHP grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tam tersi açıklamalar yapıyor. 

Bakalım Özel kendisini Meclis’te temsil eden Günaydın ile ne yapacak? Görevden alabilir mi?

Eylül ayında tüzük kurultayı yapılacağı belirtiliyor ama daha kurultay sürecinde söz verilen özellikle önseçim ile ilgili nasıl bir çalışma yapıldığına dair hiçbir emare yok. Özel ve ekibinin partinin karar alma organı olan Parti Meclisi’nde İmamoğlu’nun ağırlığından kurtulmak istediği belirtiliyor. Bu nedenle Parti Meclisi seçimi yapılmasını istendiği belirtiliyor. Ancak İmamoğlu’nun ‘o zaman genel başkan da güven tazelesin’ diyerek Özel’e rest çektiği belirtiliyor. Çarşı karışık. 

Boşuna demiyorum normalleşenler ve sertleşenler süreci başladı diye… Değişimi destekleyen bazı önemli isimlerin ‘Biz büyük hata yapmışız’ diyerek İmamoğlu’na dert yandığı dillendiriliyor. Öte taraftan Özel kendisini anketlerde başarılı görse de verdiği hiçbir sözü tutmadığı, belediye başkanlarını yönetemediği eleştirileri ile karşı karşıya. Hakikaten hani Yılmaz Büyükerşen’in liderliğinde Murat Karayalçın, Levent Gök, Akif Hamzaçebi, Bihlun Tamaylıgil gibi partiyi iyi bilen isimlerin oluşturacağı çalışma grubuna ne oldu? Hani belediyelerin yapacağı projeleri bu ekip belirleyecekti. Yalan odu sanırım. 

Belediyelerde maaşlarda kesintiler, aksamalar yaşanıyor. İzmir’de işten çıkarmalar ve toplu sözleşme süreci nedeniyle çalışanlar ayaklanmış durumda. Bir türlü normalleşemediler. Halen eski yönetimleri suçluyorlar. Sanki onlar ilk seçildiklerinde saray devralmıştı… Aynı sorunlar devam ediyor.

Bakalım CHP’deki değişik normalleşme süreci sertleşerek kaça bölünecek ve yine bir değişim olacak mı?