CHP'de aday mesaisi dün akşam saatlerinde hızlandı. Aydın, Adana gibi Büyükşehirlerin adayları dün akşam saatlerinde açıklandı. Adayı açıklanan yerlerden biri de Hatay'dı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Lütfü Savaş gösterildi.

15 Yıldır Değişmeyen "Değişim"

Lütfü Savaş 2009'da Antakya Belediye Başkanı seçilmişti. 2014'te Büyükşehir olan Hatay'ın ilk Belediye Başkanı gene kendisi idi. 2019'da CHP'den de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrardan aday gösterildi.

CHP'de "Değişim" sloganı ile Genel Başkan seçilen Özgür Özel'in "Partiyi gençleştireceğiz" diyerek açıkladığı bu süreçte 15. yılında değişmeyen şeylerden biri de Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu.

Özgür Özel "Depremde Sorumluluğu Var" Demişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Candaş Tolga Işık'ın konuğu olmuş ve kendisine Hatay Depremi ve Lütfü Savaş sorulduğunda şu yanıtı vermişti:

"Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Depremden sonra Hatay ne diyorsa biz o karara uymak zorundayız. Ben Hataylıların ne düşündüğünü merak ediyorum. Ben depremden 3 gün sonra Hatay'daydım. Hatay'da iki duygu birbiri ile yarışıyor. İktidarı destekleyelim bizi yine yalnız bırakmasınlar. Diğeri CHP belediyeleri bizi yalnız bırakmadı üzerimize düşeni yapmalıyız. Bir şehirde yıkım varsa herkesin sorumluluğu vardır. Yıkılan binaların bazıları yerel yönetime ait. Bir kusur biçilecekse yerel yönetimlerin suçu yoktur diyemem."

Nagehan Alçı öğretmenlikte mülakat hakkında yazdı Nagehan Alçı öğretmenlikte mülakat hakkında yazdı

Muhalif Gazetecilerden de Tepki Geldi

Lütfü Savaş ismi açıklandıktan sonra özellikle muhalif isimlerden tepkiler gelmeye başladı.

Son zamanlarda İsrail ile ilişkiler üzerine yaptığı haberlerle gündeme gelen Gazeteci Metin Cihan tepkisini şöyle dile getirdi:

Halk Tv Özel Haberler Şefi ve program sunucusu Gazeteci Seyhan Avşar da tepki gösteren isimlerden oldu.

İşte tepki gösteren diğer isimler ve paylaşımları: