Ünlü sanatçı Ceylan Ertem, kadın cinayetlerinin artması ve kadına yönelik şiddetin gündemde olduğu son günlerde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımla dikkat çekti. Ertem, paylaşımında özellikle sanat dünyasında kadına şiddet uygulayan isimlerin hala alkışlanmaya ve sahnelerde yer almaya devam ettiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Ceylan Ertem'in Paylaşımı:

“Belki birilerini kızdıracağım ama içimde tutamıyorum, bizim sektörde de korkunç isimler hayatlarına sefa içinde devam etmekte,” diyen Ertem, paylaşımında şunları ekledi:

“Bu memlekette sevgili arkadaşımın ağzını burnunu dağıtan Ahmet Kural’ın filmleri dizileri gösterilmeye devam ettiği, sevgililerini dövmeleriyle ara ara gündem olan Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun üyeleri hala konser verip alkışlandığı sürece bir adım ileri gidemeyiz biliyorsunuz değil mi?"

Ertem, bu tür isimlerin hala toplum tarafından desteklenmeye devam edilmesini büyük bir ikiyüzlülük olarak nitelendirerek, “Kadına şiddete sıfır tolerans! Eli kanlı herkese BOYKOT!” ifadesiyle sert bir çağrıda bulundu.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Ceylan Ertem’in bu paylaşımı kısa sürede büyük yankı uyandırdı ve pek çok kullanıcı tarafından desteklenirken, bazıları ise ünlü sanatçıyı eleştiren yorumlarda bulundu. Özellikle Yılmaz Güney ve İbrahim Tatlıses’in kadına şiddetle anılan isimler olduğu hatırlatılarak, Ertem’in bu isimlerle olan geçmişi gündeme getirildi. Tepkiler arasında şunlar yer aldı:

Müge Anlı'da, 18 yıl önce kaybolan kadının oğluna, şok tutuklama Müge Anlı'da, 18 yıl önce kaybolan kadının oğluna, şok tutuklama

"Yılmaz Güney’i anmayı biliyorsun, İbrahim Tatlıses cover yapmayı biliyorsun sonra gelip Twitter’da duyar kasıyorsun. Helal olsun sana da Ceylan!"
"Sokak hayvanları konusunda yanlış anlaşıldığı için Yıldız Tilbe şarkılarını söylememe kararı almıştın peki ya Yılmaz Güney? İbrahim Tatlıses diye birisi var bu arada. Dövmediği kadını vurdurtuyor, insanları öldürtüyordu."
"Yılmaz Güney’e kral diyenler var maalesef ülkemizde, haklısınız Ceylan hanım."

Editör: Elif Erbay