Haber Global'de Buket Aydın'ın sorularını yanıtlayan Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, "Son aylarda enflasyonda düşüş eğilimi başlamıştır. Bu eğilimin devam edeceğini ve yıl ortasında belirgin düşüşlerin görüleceğini öngörüyoruz. 2025 yılında ise enflasyonda gerilemenin hız kazanacağını ve 2026'da tek haneli rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Yılmaz, enflasyonla mücadelede para politikası, maliye politikası, yapısal reformlar ve koordinasyon olmak üzere dört temel unsurun birlikte hareket ettiğini belirterek, "Bu unsurları uyumlu bir şekilde kullanarak enflasyonu düşürmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz'ın faiz ve enflasyona dair açıklamaları şu şekilde:

"Belli bir yere gelindi ama mutlaka gelişmeleri de takip edeceklerdir. Enflasyondaki gelişmeler olumlu yönde seyrettikçe Türkiye daha iyi bir yere doğru gidecek, önemli olan düzenli hareket edilmesi. Bu ataleti ortadan kaldırmak biraz süre alıyor. Amacımız, hem enflasyonu hem de faizleri uzun vadede tek haneli rakamlara düşürmek. MB kendi kararlarını alıyor, Maliye Bakanlığıyla bunu yönetiyoruz bir de yapısal reformlar var. Yapısal reformlar bir ülkenin görünümüne ciddi katkılar sağlar."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden emekliye destek ödemesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden emekliye destek ödemesi