Geçen ay Gazze şehrinde kaybolan 6 yaşındaki Hind Rajab, birkaç yakını ve onu kurtarmaya çalışan iki sağlık görevlisiyle birlikte ölü bulundu. Rajab, teyzesi, amcası ve üç kuzeniyle birlikte bir arabayla İsrail saldırısı altındaki şehirden kaçmaya çalışıyordu. Rajab'ın Filistinli sağlık görevlileriyle yaptığı telefon görüşmelerinde kendisini İsrail tankları tarafından vurulduğu düşünülen otomobilden kurtarmaları için yalvarması sosyal medyada hızla yayılması, Gazze'deki insanı felaketin boyutunu bir kez daha tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermişti.

Hind 800X800

Acil durum yetkililerinin Rajab'la yaptıkları telefon görüşmelerinden çıkardıkları sonuçlara göre 6 yaşındaki çocuk arabada canlı kalan tek kişiydi ve aile üyelerinin cesetleri arasında İsrail askerlerinden saklanıyordu. İnternette yayılan telefon konuşması kaydının silah sesleri eşliğinde kesildiği duyuluyordu.

KÜÇÜK KIZI VE ONU ALAN SAĞLIK GÖREVLİLERİNİ KATLETTİLER

Kenyada ölü sayısı 289’a yükseldi Kenyada ölü sayısı 289’a yükseldi

Filistin Kızılayı'ndan sağlık ekipleri, telefon konuşmalarından on iki gün sonra cumartesi günü, aktif çatışma alanı olduğu gerekçesiyle kapalı olan bölgeye ulaşabildi.  Görevliler, Rajab'ın içinde olduğu otomobili ön kısmı tamamen parçalanmış halde buldular. Otomobilin birçok noktasında kurşun delikleri görüldü.Bir sağlık yetkilisi, gazetecilere yaptığı açıklamada otomobilde bulunan 6 cesetten birinin Rajab'a ait olduğunu söyledi. 

Rajab ve ailesinin öldüğü arabanın birkaç metre ötesinde tamamen yanmış başka bir araç bulundu. Kızılay, bunun Rajab'ı kurtarmaya giden ambulans olduğunu ve içindeki iki sağlık görevlisinin de öldüğünü belirtti.  Filistin Kızılayı, ambulansın 29 Ocak'ta bilinçli olarak İsrail kuvvetleri tarafından hedef alındığını, bir çocuğu kurtarmak için ekibin yönlendirildiği konusunda İsrail'e önceden haber verdiklerini söyledi.