Gündem

Ceset Cem Garipoğlu'na ait!

Mezarı açılan Cem Garipoğlu için adli tıp raporu açıklandı. Mezardaki Cesedin Cem Garipoğluna ait olduğu tespit edildi.

Abone Ol

Mezarı açılan Cem Garipoğlu için adli tıp raporu açıklandı. Mezardaki Cesedin Cem Garipoğluna ait olduğu tespit edildi.

Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmıştı. Mezarı açıldığında kefen bezinin olmaması ve kemiklerin dağınık duruşu cesedin Cem Garipoğlu'na ait olup olmadığı noktasında şüpheleri arttırmıştı.

Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan ceset, tabuta konularak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na alınan örnekler ile kimlik eşleşmesi yapılması için götürülmüştü. Mezarı açılan Cem Garipoğlu için adli tıp raporu açıklandı. Mezardaki Cesedin Cem Garipoğluna ait olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet başsavcılığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu’nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde feth-i kabir işlemi yapılmıştır. 

İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu’na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Kabirde bulunan poşetler incelenecek

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, başsavcılığın değerlendirmesini bekleyeceklerini söyledi. CNN Türk’e yaptığı açıklamada Epözdemir, mezarın içinde bulunan naylon poşetlerle ilgili de inceleme yapılacağını açıkladı. Epözdemir, 30x30 cm boyutlarında ve bir düğüm atılmış naylon poşetle ilgili parmak izi ve DNA incelemesi talebinde bulunmuştu.