Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu  nettleşti Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu nettleşti

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Mehmet Cengiz Bilik’in 2 Temmuz günü kiracısı Guldzhakhan Krıtchkaıa’nın evine geldiği ve içerideki her iki kişiye de saldırdığı anlatıldı.

Bilik’in bu esnada elinde çatal olduğu belirtilen mütalaada, yanında başka birinin de olduğu ve her iki katılanın da basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı kaydedildi. Sanığın ayrıca evin buzdolabında bulunan ürünleri yere fırlattığı ve elindeki çatalı göstererek küfür ettiği ifade edildi. Daha sonra ev sahibi Bilik’in her iki katılana da hakaret ve “sizi öldüreceğim, yaşatmayacağım” diyerek tehdit ettiği mütalaada açıklandı. Sanık Bilik’in birleşen dosyaya eklenen sanıklar Nizam Şimşek ve Serdar Ok’u müştekiye göndererek, tehdit suçuna azmettirdiği de mütalaada kaydedildi. Mütalaada sanık Mehmet Cengiz Bilik’in “tehdit”, kasten yaralama” “zincirleme şekilde hakaret”, "mala zarar verme” ve “konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından toplam 6 yıldan 17 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer sanıklar Nizam Şimşek ve Serdar Ok'un ise "tehdit" suçundan 5'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz verilen taraf avukatları beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Hakim, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Bakırköy'de 2022 yılının Temmuz ayında yaşanan olayda Mehmet Cengiz Bilik kiracısı olan Guldzhakhan Krıtchkaıa'nın evine giderek hakaret etmişti. Eve izinsiz şekilde girdiği iddia edilen Mehmet Cengiz Bilik, buzdolabında bulunan cam kavanozları yere atarak, kırılmalarına neden olmuştu. Mehmet Cengiz Bilik, o esnada evde bulunan Nadir Önüç'ü darp edip ve ardından kiracısına çatalla saldırarak yaralamıştı.