Kent merkezinde öğle saatlerinde meydana gelen şiddetli rüzgar, büyük bir tahribata neden oldu. Ağaçlar köklerinden sökülerek devrildi, iş yerlerinin önündeki dolaplar ve eşyalar ile çöp konteynerleri savruldu. Bazı apartman dairelerinin camları da rüzgarın şiddetiyle kırıldı.

Bu felaketten etkilenen yerlerden biri de Abdulhalik Renda Mahallesi'nde bulunan Bademlik Camisi oldu. Caminin iki minaresinden biri rüzgarın şiddetiyle yıkıldı. Minareden kopan parçalar çevredeki iş yerlerine ve araçlara zarar verdi.

Terme belediye başkanından kadınlara 'söz' Terme belediye başkanından kadınlara 'söz'

Cami minaresi fıtınaya dayanamadı

Belediye ekipleri, yıkılan minarenin molozlarının kaldırılması için iş makineleriyle çalışma başlattı.Elektrik kesintisinin yaşandığı bölgede güvenlik güçleri önlem aldı.Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere minarenin güçlü rüzgardan dolayı yıkıldığını belirtti.

Bugün için rüzgar beklentisi olduğunu ancak bu kadar şiddetli bir rüzgarı beklememekte olduklarını dile getiren Esen,

"Şehir içinde ağaçlarımız devrildi. Kamuya ait yerleri kapattık, kaleyi kapattık. Ekiplerimizin hepsi sahada, yıkılan ağaçları kaldırıyorlar. Diğer minarede de sıkıntı var, sallanıyor. Onun için tedbirimizi aldık. Allah korusun, onların üzerine de yıkılabilir." şeklinde konuştu.

Sahayı biraz önce gezdiğini belirten Esen,

"Sökülebilecek, yıkılabilecek, özellikle çatı üzerindeki yapıları uyarıyoruz. Sokağa çıkmama noktasında vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bu bir afet, Allah beterinden korusun. Tüm ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımızın can güvenliği için çalışma yürütüyoruz." açıklamasında bulundu.