Av yasağı bitti...Hamsi palamuta rakip oldu! Av yasağı bitti...Hamsi palamuta rakip oldu!

Bağcılar’da film setlerini aratmayacak biçimde yaşanan olay Necattin Camii’nde gerçekleşti.

Camide imamla tartışan kişi bir süre sonra elinde okla geri geldi. Saldırgan cami imamını okla yaraladı. Çevre sakinleri saldırganı etkisiz hale getirerek sağlık ekiplerine ve polise haber verdi.

Depoya kapatıldı

Omzundan yaralanan imam sağlık ekipleri tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralanan imamın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken esnaf tarafından yakalanarak depoya kapatılan saldırganın ise gözaltına alındığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin paylaşımında şu açıklamayı yaptı:

İstanbul’un Bağcılar İlçesi Necaattin Cami’de dün öğlen saatlerinde Cami İmamı D.K.’yı okla yaralayan şahsın M.G. olduğu tespit edilmiştir. Şahıs “Kasten Yaralama" suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucu şüpheli şahsın cami içerisine girerek, imama hakarette bulunduğu, vatandaşlar tarafından camiden çıkartıldığı, bir müddet sonra elinde ok ve yay ile cami önüne geri gelerek camii çıkışında imam D.K. yı yaraladığı tespit edilmiştir.

Ayrıca M.G. isimli şüpheli şahsın “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Kasten Yaralama ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Masum insanların canlarına kast edenlere, huzurunu kaçıranlara asla müsaade etmeyeceğiz.

Editör: Ömer Göyce