İstanbul Üniversitesi'nden Ekrem İmamoğlu'nun diploması hakkında açıklama İstanbul Üniversitesi'nden Ekrem İmamoğlu'nun diploması hakkında açıklama

Geçtiğimiz yıl 22 Ekim tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan İmralı sürecinde, Öcalan'ın 'silah bırakma çağrısı'nın kamuoyuna duyurulmasının ardından Bahçeli'nin DEM Parti'yi aradığı ortaya çıktı.

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli’nin “Rahat olun bu ülkeyi birlikte demokratikleştireceğiz” dediğini söyledi.

Bakırhan konuşmaya ilişkin şu sözlere yer verdi:

"Öcalan 1 Ekim çıkışını önemsiyor, çok değerli buluyor. Oraya da özel bir zaman ayırdı. Canlı yayından sonra Bahçeli beni aradı. Tebrik etti. 
‘Rahat olun, bu ülkeyi birlikte demokratikleşeceğiz. Demokrasi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Ben durduğum yerdeyim. Demokrasi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım"

DEM Parti İmralı heyetinin terörist elebaşı Öcalan'ın çağrısını kamuoyu ile paylaştığı kongrede, terör örgütü PKK'nın silahları bırakıp feshedilmesi gerektiğini bildirildi.