İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığına giden yolda karşılaştığı “engellerden” sonuncusu, yani usulsüz geçiş ve diploma krizinin, onun yol planlarını engelleyebilecek ciddiyette olduğu iddia ediliyor. 

Felçli Rus gencine sahip çıkıp annelik yapmıştı... Gülsüm Anne'nin "Umut"u film oluyor Felçli Rus gencine sahip çıkıp annelik yapmıştı... Gülsüm Anne'nin "Umut"u film oluyor

İmamoğlu’nun, geçiş ve diploma yüzünden cumhurbaşkanlığı adaylığı için hukuki yoldan engelli duruma düşmesi olasılığına karşı, yeni bir yol haritası çizdiği iddiası CHP kulislerini alevlendirdi.

Kıbrıs’taki bir üniversiteden usulsüz yatay geçiş yaptığı iddiası hukuken kanıtlandığında diplomasının da iptal edilmesi riskiyle karşı karşıya bulunan İmamoğlu, şu sıralarda CHP’nin cumhurbaşkanı adayı durumunda. 

Parti kulislerinde, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı yolunun kesilmesi olasılığının büyük olduğu, bu nedenle yeni bir yol haritası çizdiği, bu yolun da CHP genel başkanlığı koltuğuna çıktığı konuşuluyor. 

CHP’nin 38. Olağan Büyük Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan Özgür Özel, şaibe ve satın alma iddiaları nedeniyle yargıya taşınan kurultay sonunda koltuğu ele geçirmişti. Ancak İmamoğlu’nun desteği olmasa Özel’in kurultayı kazanmasının mümkün olmadığı biliniyor.

KILIÇDAROĞLU’NA YAPTIKLARINI ÖZEL’E DE YAPACAK

Özel’i kendi elleriyle genel başkanlık koltuğuna oturtan İmamoğlu’nun, yakın bir zamanda, “emanet ettiği” koltuğu almak için harekete geçebileceği iddia ediliyor. Hatta CHP kulislerinde; “İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na yaptığı manevraları şimdi Özgür Özel’e karşı yapacak” sözleri dolaşıyor.

“İMAMOĞLU KENDİ OYUNLARIYLA YÜZLEŞİYOR”

Yeni Şafak’ta yar alan habere göre, CHP’li bir yetkili, İmamoğlu’nun geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmek için izlediği taktikleri şimdi Özel’e karşı uygulayacağını savundu: “İmamoğlu’nun durumu feci; ilk kez kendi sahtekarlığıyla yüzleşti. CHP’li seçmen bunu affetmez, ‘Ne olursa olsun’ demez. Özel ise tehlikenin farkında. Parti yönetiminde eş başkan gibi davranan İmamoğlu’nun daha da zayıflamasını bekliyor” dedi.