HABER MERKEZİ

Türkiye 21 Ağustos’ta kaybolduğu günden bu yana, 8 yaşındaki Narin Güran’ın akıbetiyle ilgili gelişmelere odaklanmış durumda. 
Hemen bütün basın ve yayın organlarının birinci gündemi ve manşeti Narin’in kaybolması ve ardından katledilmesi olayının ayrıntılarına ayrılıyor. 
Kayıp/maktül kız Narin Güran’la ilgili bugünkü çeşitli gelişmeleri bu haberimizde bulacaksınız:

“Arif’in kızını öldürdüm”

Narin’in cesedini Eğertutmaz Deresine gömdüğünü itiraf eden ve tutuklanan köylü Nevzat Bahtiyar’ın ifadesinden yeni bilgiler de ortaya çıktı. Bahtiyar’ın ifadesinde; “Salim Güran bana, ‘Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm’ diyerek beni tehdit etti. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum" dediği ortaya çıktı. 

Narin’in 5 yıl önce ölen ablasının dosyası da açılıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, insanlık dışı bir cinayete kurban giden Narin Güran’ın 5 yıl önce ölen ablası Tülin Güran dosyasını da açmaya karar verdi. Narin’in engelli durumdaki ablası 2019’da 5 yaşındayken ölmüş, merdivenden düştüğü söylenmiş ve otopsi de yapılmamıştı. Edinilen bilgilere göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne bir yazı yazarak Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.

Üç bakan Narin’in köyüne gidiyor

Öte yandan Halk TV’de, üç bakanın Narin’in köyüne gideceği iddiası ortaya atıldı. Haberde adı geçen bakanlar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş.

Adana’da Narin için helva ve döner dağıtıldı

Adana’da bir grup esnaf bir araya gelip, Narin için tam 500 adet döner ve helva dağıttı. “Narin bizim meleğimizdi, onun için dua edin” denilerek başlayan dağıtım sırasında izdiham oluştu. Helva ve döner işini düzenleyen esnaftan Ali Can Halme; “Aslında bütün öldürülen çocuklar için buradayız” dedi.

“Salim Güran’ı abisinin evinin yanında gördüm”

Bu arada, 21 Ağustos’ta yaşananlara ilişkin yeni bir tanığın ifadesi bulunduğu öğrenildi. Tanık olarak ifade veren M.Ş.K. adlı kişi, olay günü Salim Güran’ı saat 18.30 ila 19.00 arasında “tepe”de gördüğünü söyledi. Köyde “tepe” olarak tanımlanan yer, tutuklu sanık Salim Güran’ın ağabeyi ve Narin’in babası Arif Güran’ın evinin bulunduğu alan.

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

Muhtar görevden alındı

Narin’in katledilmesiyle ilgili bugünkü gelişmelerden biri de Tavşantepe Muhtarı olarak görev yapan amca Salim Güran’ın muhtarlık görevinden açığa alınmasıydı. Köyün Diyarbakır Bağlar ilçesi sınırları içinde yer alması dolayısıyla, Bağlar Kaymakamlığı bugün bir karar alarak Salim Güran’ı muhtarlık görevinden açığa aldı.

3 Bakan, Narin'in kabrini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da Narin Güran'ın kabrini ziyaret etti.

Editör: Uğur Kaçar