Acılı aile, doktorların yanlış müdahalesi ve peş peşe yapılan hatalar sonucu kızlarının yaşamını yitirdiğini ifade ederek, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Olay, 19 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Türkoğlu ailesinin dört çocuğundan biri olan Yüsra Türkoğlu, bahar nezlesi şikayetiyle Bursa Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Ailesinin iddialarına göre, burada yapılan tahlillerin temiz çıkmasına rağmen Yüsra'ya yanlış serum takıldı. Serumun uygulanmasından yarım saat sonra fenalaşan küçük kız, sabaha kadar süren müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Aileden Ağır İddialar

Baba Cemil Türkoğlu, olay gecesi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Eşim beni arayarak kızımızın gözlerinin şiştiğini ve yaş aktığını söyledi. Çocuğumuzu alarak hastaneye gittik. Orada yapılan tahliller temiz çıktı. Ancak bir uzman doktor, serum takılması gerektiğini söyledi. Biz serum istemediğimizi belirtsek de doktor ısrar etti. Serum takıldıktan yarım saat sonra Yüsra fenalaştı. Başka bir doktor, serumu çıkararak 'Bu serum çocuğa verilmez' dedi. Ancak 10 saat boyunca Yüsra aynı sedyede bekletildi ve durumu daha da kötüleşti."

Anne Azime Buse Türkoğlu ise doktorların durumu geç fark ettiğini ve zamanında müdahale edilmediğini belirterek, "Çocuğumuzu gece boyunca sedyede beklettiler. Gözleri şişti, karnı ağrıdı, tansiyonu düştü, kalbi hızlandı. Sabaha karşı kardiyoloji doktoru durumun kritik olduğunu söyledi. Yoğun bakıma alındı, ancak kalbi sürekli duruyordu. Saatlerce haber alamadık, en sonunda vefat ettiğini öğrendik" dedi.

Adli Soruşturma Başlatıldı

Yüsra'nın ölmeden önce çekilen fotoğraf ve görüntülerinde göz kapaklarının oldukça şiş olduğu görülüyor. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı ve küçük kızın cenazesine otopsi yapıldı. Hastane yetkilileri ise otopsi sonuçlarının ardından kesin ölüm sebebinin belirleneceğini ve detayların netleşeceğini açıkladı.

Ailenin Feryadı

Yüsra'nın anne ve babası, sağlık sistemindeki ihmallerin ve doktorların ihmalkarlığının kızlarının ölümüne neden olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Baba Cemil Türkoğlu, "Kızımız güle oynaya hastaneye gitti. Ne olduysa orada oldu. Çocuğumuz bahar nezlesi şikayetiyle gittiği hastanede yanlış giden bir şeyler sebebiyle öldü. Şikayetçiyiz" diye konuştu.

Anne Azime Buse Türkoğlu ise "Çocuğum şen şakrattı, derslerinde başarılıydı. Hiçbir sağlık problemi yoktu. Onu hastanede deneme tahtası gibi kullandılar. Sağlık Bakanlığı'na ve yetkililere sesleniyorum, kızımızın ölümüne neden olanların cezasını çekmesini istiyoruz" dedi.

Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar tamamlandı: Ankara-İstanbul yönü hizmete açıldı

Yüsra'nın Anıları Kaldı

Anaokulu öğrencisi Yüsra Türkoğlu'nun mutlu günlerinde çekilmiş görüntüleri, ailesinin acısını daha da derinleştiriyor. Küçük kız, gözyaşları ve feryatlar arasında toprağa verildi. Savcılığın başlattığı soruşturmanın sonuçları bekleniyor.

Editör: Elif Erbay