Kilo vermek için dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz programı uygulamak oldukça önemlidir. Ancak günlük hayatımızda farkında olmadan yaptığımız bazı alışkanlıklar, metabolizmamızın yavaşlamasına ve dolayısıyla kilo verme sürecimizin uzamasına sebep olabilir. İşte kilo vermenizi zorlaştıran dört günlük alışkanlık:

Ramazan Ayında Düzenli Yürüyüş, Egzersiz Yapın

Hareket Etmemek

Gün içerisinde aldığınız kalorileri yakabilmek için mutlaka hareket etmeniz gerekir. İş hayatının yoğunluğundan dolayı egzersiz yapmaya vakit bulamıyorsanız, her gün 45 dakika yürüyüş yaparak metabolizma hızınızı artırabilirsiniz. Düzenli yürüyüşler, kaslarınızı çalıştırarak daha sıkı bir vücuda sahip olmanıza da yardımcı olur.

Tarhana yediler, 90’ı gördüler! Tarhana yediler, 90’ı gördüler!

Su Içmek 8

Vücudun İhtiyacı Kadar Su İçmemek

Metabolizmanın hızlanması ve sindirim sisteminin düzenli çalışması için su içmek şarttır. Günlük yeterli miktarda su içmediğinizde, metabolizma hızınız yavaşlar ve yağ yakımı gerçekleşmez. Ayrıca, vücutta ödem ve toksinlerin birikmesine sebep olabilirsiniz. Hem sağlığınız için hem de kilo verebilmek için her gün 8-10 bardak su içmeniz önerilir. Su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve kolayca zayıflayabilirsiniz.

Uykusuzluk

Uyku Düzensizliği

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeniz için düzenli uyku şarttır. Ancak düzensiz uyumak ya da yeteri kadar uyumamak, sağlığınızı tehdit eder ve kilo vermenizi zorlaştırır. Günde 8 saat uyumadığınızda, uyanık kaldığınız saatler arttıkça daha fazla besin tüketme ihtiyacı hissedersiniz. Bu durumda kilo vermeniz zorlaşır. Ayrıca, yetersiz uyumak metabolizma hızını düşürerek kişinin kilo vermesini engelleyen bir faktördür. Bu sebeple kilo verebilmek için mutlaka düzenli uyumanız gerekmektedir.

Sağlıklı Beslenme Ile Yüksek Tansiyonu Düşürme

Kalorisi Az Yiyecekler Tüketmek

Fazla kilolarından kurtulmaya çalışan birçok kişi, kalorisi düşük olan gıdaları tercih eder. Ancak vücudunuzun günlük kalori ihtiyacının altında beslenmek, metabolizma hızınızın yavaşlamasına sebep olabilir. Kilo verebilmek için her gün yeterli miktarda kalori tüketmeniz gerekir. Kalori açığı oluşturmadan önce, almanız gereken kalorinin ne kadar altına inmeniz gerektiğinden emin olmanız önemlidir.

Karın Bölgesindeki Yağdan Kurtulmak Için 10 Sağlıklı Yöntem (10)

Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için dengeli ve uzmanlar tarafından hazırlanmış bir beslenme programı uygulamanız gerekir. Bu programı, düzenli egzersizle destekleyerek metabolizma hızınızı artırabilir ve kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Unutmayın, kolay kilo vermenin yolu metabolizmanın doğru ve düzenli çalışmasından geçer.

Editör: Elif Erbay