Kenya ulusal basında çıkan haberlere göre, Doğu Afrika’daki Kenya’da, Mackenzie ve 94 suç ortağı, hakim karşısına çıktılar. Duruşma sırasında, savcılar, Mackenzie ve 30 diğer zanlının akıl sağlığı kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Mahkeme, bu talebi kabul etti ve bir sonraki duruşmanın 6 Şubat’ta yapılmasına karar verdi. Zanlılar, cinayet, terör ve işkence gibi çeşitli suçlamalarla yüzleşecekler. Mackenzie, kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor ve bu ölümlerden sorumlu olduğunu kabul etmiyor. Bu durum, olayın karmaşıklığını ve yargılamanın önemini daha da artırıyor.

Açlık Tarikatı

Japonya’da Filistin’e destek gösterisi Japonya’da Filistin’e destek gösterisi

HAZİRAN AYINDA OPERASYON YAPILMIŞTI

İçişleri Bakanı Kithure Kindiki, nisandan bu yana süren soruşturmada 40 toplu mezar bulunduğunu ve ölenlerin sayısının haziran'da  351'e çıktığını ifade etmişti. Kilisenin bulunduğu ormanda dün yapılan kazılarda 12 cesede daha ulaştıklarını kaydeden Bakan Kindiki, ülkede bir daha buna benzer bir trajedinin yaşanmaması için tüm önlemlerin alınacağı söylemişti. Öte yandan, Bölge Komiseri Rhoda Onyancha ise kayıpların sayısının 613 olduğunu açıkladı. Good News International Kilisesi Papazı Paul Mackenzie'nin kilisesindeki insanlara aç kalıp Hz. İsa'ya kavuşmalarını vadederek birçok kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Kenya Da Açlık Tarikatı

Tarikatın lideri Mackenzie, soruşturmanın başında polislere 1000 kişinin cansız bedenine ulaşacaklarını söylemişti. Tarikata yönelik operasyonda toplam 45 kişi gözaltına alınırken, 95 kişi de canlı olarak ormandan kurtarılmıştı. Ortaya çıkan skandal sonrasında Kenya polisi, çok sayıda tarikat ve gruba karşı operasyon düzenlemişti.